Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A koktélokat azért találták...

A koktélokat azért találták ki, hogy az olcsó vacak minőségű szeszes italok is ihatók legyenek?

Figyelt kérdés
Vagy mert nem bírta meginni valaki a vodkát, whiskyt?

2014. jan. 6. 14:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Azért a jó koktél jó alapanyagokból készül ,és nem olcsó alkoholból.

[link]

2014. jan. 6. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
Van benne valami, ugyanis a pezsgő sem a legkiválóbb borokból készül. Ahogy mondják, jó bornak nem kell cégér.
2014. jan. 6. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Hű de vérpistike itt valaki.
2014. jan. 6. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A koktélok kialakulásához nagyban hozzájárult a szesztilalom az USA-ban, amikor a házi készítésű alkoholokat keverték különböző módon üdítővel, szódával, hogy 1-1 razzia alkalmával ne bukjanak le hogy valójában alkoholt fogyasztanak.
2014. jan. 6. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
De az sem mindegy, hogy hogyan néz ki valami. A színes-csicsás italokat/ételeket finomabbnak érezzük.
2014. jan. 6. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van. Az igazi klasszikus koktélok pont ezért nem is igazán színesek, nincsenek agyondíszítve sem, nem az volt a funkciójuk hogy eladják magukat.
2014. jan. 6. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
100%

A koktélok keletkezésének több története is van. Ezeket a kevert italokat már évszázadokkal ezelőtt, különböző törzsek, különböző szertartásokon is fogyasztották.

Egy koktélon érződik hogy milyen minőségű italból van elkészítve. Aki egy kicsit is igényes az megérzi. Olcsó italok ivásának csak csúnya részegség a vége, és rettenetes fejfájós másnaposság. Szerintem azt mindegy hogy mivel keverik. Mindenhogy szar.

2014. jan. 6. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A történelem előtti időkben különböző törzsek által fogyasztott alkohol tartalmú kevert italokat elég erőltetett idecibálni és ráhúzni hogy közük van a ma ismert koktélokhoz.

Az igaz hogy a kevert italok minőségét a leggyengébb összetevő határozza meg. Tehát ha Dom Perignonból és Tesco Brandy-ből készítesz Classic Champagne Cocktailt, akkor az egész ital minősége a Tesco Brandy szintjén lesz. Alapszabály az italkeverésnél.

2014. jan. 6. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Phoney ***** válasza:

A koktélok aránylag kis része alkalmas arra, hogy a vacak rövidből ihatót csináljon (ti. eredetileg csak a rövidből készült kevert italt hívták koktélnak), de azok sem ideálisak erre. A vacak rövidet erős limonádéval felöntve lehet a legihatóbbá tenni, ehhez nem kell koktélokat feltalálni...


A legrosszabb rövidek fogyasztói egyébként a mai napig is minél gyorsabban lehúzva fogyasztják (lásd kommersz szeszes ital, kontár házipálinka), hogy minél rövidebb ideig érezzék az ízét. A koktélok eredetileg az igényesebb helyeken terjedtek el, bár tény, hogy a később a szesztilalom alatt szerepet játszottak pl. az illegális „fürdőkádas gin” (többé-kevésbé méregtelenített denaturált szesz, amit borókakivonattal vagy terpentinnel ízesítettek) elfogyasztásában is, de mint fent elhangzott, nemcsak az íze miatt.

2014. jan. 6. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!