Érdekelne, hogy melyik az a rum amelyik teljesen olyan mint amit tényleg fogyasztottak magukkal vittek a hajó utakra?
Ezt találtam még eredeti Jamaicai rum
Appleton Estate Extra 12 Years Rum [0,7L|43%]
Ár:
8.650 Ft Ennyit kibírok, meg kívántam a Karib-tenger kalózai filmből. De ha valaki tud eredetibbet írja meg. A kérdés még mindig, a Rum melyik fajtáját fogyasztották akkoriban a vizeken.
Itt többfajta rumot találtam:
Ha rum, akkor ne osztrák legyen, hanem igazi karib-tengeri szerintem. Gondolom, ilyesmit vihettek a hajóutakra is.
A legjobb egyébként nádcukorral vagy nádcukorból készült cukorsziruppal fogyasztani, és lime levét csavarni bele. Ott legalábbis így isszák, és nagyon jó! :)
A Stroh eleve nem valódi rum, hanem Inländerrum. ( [link] )
Amit nagy tételben vittek a matrózoknak, az jobbára elég rossz rum volt (jellemzően nem is magában itták, hanem grogként vagy hasonló italban), de másképp rossz, mint a mai olcsó rumok. Ha „megelégszel” jobbfajta tengerészeti rummal is, akkor pl. egy ilyen kell neked:
Ízlés kérdése, én pl. csak a tölgyesebb ízű rumokat szeretem igazán, mint pl. a Brugal Extra Viejo vagy a Flor de Cana idősebb kiadásai. Ha rám hallgatsz, az utóbbiból veszel 7 évest vagy idősebbet. (Több magyar italkerben vagy webáruházban is lehet kapni.)
Az idősebb rumoknak szinte mind hosszasabb hagyományuk van, úgyhogy régen is léteztek, és igaz, hogy ilyet max. a tisztek ittak a hajón, de gondolom élvezhetőt szeretnél, nem olyat, amit csak grogban lehet meginni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!