Hogy fűszerezzem a forraltbort?
Fehér- és vörösborból is csinálnék és szeretném ha különböznének egymástól.
A vöröset inkább narancsos-, a fehéret meg vaníliás irányba terelném.
És szívesen vennék ötleteket, akár más irányba is. Előre is köszönöm.
Fehérborba szoktunk tenni mentát is, nagyon feldobja
Finom vörösbe fehérbe egyaránt a narancs és az alma is.
Persze kell bele fahéj, szegfűszeg is mindenképpen.
AMi nálunk a csúcs a finn forraltbor. LEírom a receptet, hátha szimpatikus lesz neked is. Arányokat csak nagyon körülbelülre tudok írni, mert mindenkinek más az ízlése, kóstolgasd közben.
1 üveg vörösbor (7dl)
7 dl feketeribizliszörp (vízzel higítva legyen 7 dl) vagy rostos feketeribizlilé
1 marék mandula
néhány evőkanál cukor
1 kisebb marék hámozott mandula
1 rúd fahéj
5-6 szem szegfűszeg
2-3 centis gyömbér 5-6 felé vágva
A hozzávalókat a mandula és a mazsola kivételével felforralom. Amint forr elzárom. A mandulát és a mazsolát akkor teszem hozzá.
Nem furi, ha az lenne nem tennék bele:)
Persze ha nektek nem jön be benne nem kell bele:)
Nem olyan az íze, mint a klasszikus magyar forraltbornak nem jobb vagy rosszabb, hanem más. Aki eddig kóstolta azoknak ízlett. Tipikus finn karácsonyi ital. Ott sokan nem is házilag csinálják meg hanem megvezsik a boltban dobozosan és otthon csak a manduéát és a mazsolát teszik bele.
Egy pohárba 3-4 szem mandula legyen, több nem kell. Érdemes hozzá kanalat is adni, hogy a mandulát és mazsolát ki lehessen enni belőle.
Ok, ezt ki fogom próbálni.
Fehérhez nincs valami hasonlóan különleges ötleted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!