50 alatt van egy különleges neve.. : víz.
Amit pálinkának hívunk..az meggyullad.
Valahol írják hogy 45foktól szokták 55 fokig beállítani.
Nekem a 45fokosat sikerült meggyújtani,pedig Én úgy tudtam hogy többnek kell lennie mint 50fokosnak ahhoz hogy megtudjam gyújtani,
A hőmérsékletétől függ, hogy pontosan hány %-tól gyújtható meg (nem mindegy, hogy 20 fok van a lakásban, vagy 30, netán a hűtőből vetted ki a pálinkát). 36%-os szeszt is simán meg lehet gyújtani, de azt már egészen fel kell hozzá melegíteni (pl. café royale-hoz a kávéscsésze párájában melegítenek fel ehhez egy kanál brandyt).
57%-tól már hidegben is könnyen begyullad, ezért van a brit 100 szeszfok 57% alkoholnál.
Köszönöm a válaszokat!
Nem értem hogy miért lényeg a hőfok!Tudom hogy a mérésnél számít hogy 20fokon mérd mert akkor mutat a fokoló jó adatot.De ahhoz hogy éghető legyen ezt én nem értem.....
Azért, mert a párája gyullad meg, nem pedig közvetlenül a folyadék. A melegebb folyadék fölött több pára van, és egy kisebb alkoholtartalmú pálinkánál kell ez a páratöbblet a gyulladáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!