Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkát hány foktól lehet...

Pálinkát hány foktól lehet meggyújtani?

Figyelt kérdés

2013. dec. 2. 12:48
 1/7 anonim ***** válasza:
40 korul mar meggyullad.
2013. dec. 2. 12:58
 2/7 anonim ***** válasza:
49%

50 alatt van egy különleges neve.. : víz.

Amit pálinkának hívunk..az meggyullad.

2013. dec. 2. 17:02
 3/7 A kérdező kommentje:

Valahol írják hogy 45foktól szokták 55 fokig beállítani.

Nekem a 45fokosat sikerült meggyújtani,pedig Én úgy tudtam hogy többnek kell lennie mint 50fokosnak ahhoz hogy megtudjam gyújtani,

2013. dec. 2. 23:01
 4/7 Phoney ***** válasza:

A hőmérsékletétől függ, hogy pontosan hány %-tól gyújtható meg (nem mindegy, hogy 20 fok van a lakásban, vagy 30, netán a hűtőből vetted ki a pálinkát). 36%-os szeszt is simán meg lehet gyújtani, de azt már egészen fel kell hozzá melegíteni (pl. café royale-hoz a kávéscsésze párájában melegítenek fel ehhez egy kanál brandyt).

57%-tól már hidegben is könnyen begyullad, ezért van a brit 100 szeszfok 57% alkoholnál.

2013. dec. 3. 09:47
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem értem hogy miért lényeg a hőfok!Tudom hogy a mérésnél számít hogy 20fokon mérd mert akkor mutat a fokoló jó adatot.De ahhoz hogy éghető legyen ezt én nem értem.....

2013. dec. 3. 15:04
 6/7 Phoney ***** válasza:

Azért, mert a párája gyullad meg, nem pedig közvetlenül a folyadék. A melegebb folyadék fölött több pára van, és egy kisebb alkoholtartalmú pálinkánál kell ez a páratöbblet a gyulladáshoz.

[link]

2013. dec. 4. 11:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. dec. 4. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!