Melyiktől lesz az ember a legrészegebb és a legkevésbé másnapos?
Ha ugyanannyi alkoholt sok sör alakjában visz be, esetleg kevesebb likőr vagy bor formájában, vagy pedig néhány röviditallal?
Az alkoholszázalékok különbözőek, de összességében ugyanannyi alkoholt visz be a szervezetébe, és semmiképp sem keveri a különbözőket. Tekintsünk el attól, hogy mit evett előtte, csak az italokra koncentráljunk.
Szerintetek? Nektek milyen tapasztalataitok vannak?
Én sörtől vagyok a legenyhébben másnapos. Az ócska boroktól meg a cukros, édes likőröktől eléggé szétmegy a fejem másnap. A röviditaloktól pedig ,ha nem alszom ki, akkor szintén eléggé "beteg" vagyok másnap. Ha csak sörtől rúgok be, s mondjuk következő nap korán kell kelnem, akkor még mindig jobb állapotban vagyok, mintha más italt ittam volna, mivel inkább egy tompa, zsibbadós fejfájásom van, ami hamar elmúlik. Hasonló esetben bortól vagy töménytől viszont egész nap rosszul vagyok és a fejfájás is erősebb.
Véleményem szerint tehát, saját tapasztalataimból adódóan a sörtől való berúgás esetén a legenyhébb a másnap, legjobban viszont röviditaltól lehet berúgni, de így a másnapi szenvedés is intenzívebb.
Lényeg nem keverni, sok víz, és minél tisztább ital.
Jó pálinka, vodka, gin. ezek a legtisztábbak. Ezektől a legkisebb a másnaposság. Sör..csak magában, rövid nélkűl.
Bor csak magában, buborékkal hamarabb hat szerintem.
Fehér bor kevésbé okoz másnaposságot mint a vörös.
De nagyon szervezetfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!