Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kocsmában hogy szolgálnak fel...

Kocsmában hogy szolgálnak fel tequilát általában?

Figyelt kérdés
Kocsmában még sose ittam tequilát.Most nem a citrom-sóra gondolok. Szóval ha azt mondom hogy kérek egy tequilát akkor kapok egy pohárral? mert eddig amikor ittam mindig üvegből öntöttük és aztán sokszor töltöttünk a pohárba. Vagy kapok egy nagyobb pohárral amivel majd öntögethetek a kicsibe? :)
2009. nov. 8. 22:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
kapsz egy felet, nem?
2009. nov. 8. 22:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

ha azt mondod, hogy kérsz "egy" tequilát, akkor kapsz "egy" tequilát.

Semmi nagy pohár, meg öntözgetés.

2009. nov. 8. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok

nem "felet" hanem "felest"

szerintem általában ha azt mondod h egy töményből kérsz egyet, akkor egy felest adnak belőle, vagy max megkérdezik, h 3cent vagy 5cent e

2009. nov. 8. 22:40
 4/9 anonim ***** válasza:
úgy mint minden más töményet, feles pohárban
2009. nov. 9. 01:12
 5/9 anonim ***** válasza:

És már nem feles van, meg kicsi, hanem 2cl, meg 4 cl..

Én nem értem, mit szoktatok öntözgetni, kispohárból, nagy pohárba, de kapsz egy kispohár tekilát, meg sót, meg citromot, megiszod, kifizeted.

2009. nov. 9. 07:43
 6/9 Fingkirály ***** válasza:

Böcsületesebb kocsmárosok azért még mindig egy felest adnak, ha úgy kéred :) de amúgy igen, féldecis pohárban adják.

A só/citromos majomkodás amúgy csak Hollywoodban lett kitalálva, "otthon" Mexikóban pont úgy bánnak vele, mint az összes többi pálinkával. Isszák, mint a vizet rettenetes mennyiségben, mindenféle körítés nélkül :)

2009. nov. 9. 19:34
 7/9 anonim ***** válasza:
lehet h mexicoban tisztán isszák, de úgy szörnyű íze van, mondom én, aki a zöld abszintot tisztán issza...
2009. nov. 9. 23:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Rendes, jo kocsmaban a tequilat vagy shotra adjak vagy meterre.1shotban van 2centi kis poharban, melle so es a tetejere rarakjat a citromot(a silverre vagy pancha-ra), ha goldot kersz akkor ugyanaz csak narancsot raknak ra es fahejat adnak melle.Ha meterre kersz az 10 shot, es altalaban olcsobban jossz ki.Egy hosszu fa rudba shotospohar meretu lyukak vannak furva azokban a poharak.A so/fahely ill narancs/citrom nagyobb talkaban van. A sierra markajut ajanlom, en szemely szeritn a goldra eskuszom.
2009. dec. 27. 18:27
 9/9 anonim ***** válasza:
égeeeen, holnap megyek is kocsmába akkor:DXD
2011. okt. 3. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!