Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Meddig áll el ez a bor hűtés...

Meddig áll el ez a bor hűtés nélkül? 1 napot kibír?

Figyelt kérdés
van egy ilyen borom [link] 2 nap alatt fele-fele arányban gondoltam elfogyasztani péntek este lenne megbontva és utána nincs lehetőségem hűteni esetleg egy fűtetlen előtérbe tudom tenni ez a max. kérdés hogy a péntek este megbontott bor másnapra, szombat estére így még fogyasztható marad, vagy megromlik?
2013. okt. 3. 12:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Jó minőségi bor hetekig eláll ilyen körülmények között.
2013. okt. 3. 12:35
 2/7 A kérdező kommentje:
ez elvileg eger környéki termelői "oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott" bor, nem tudom milyen minőségű lehet de nem a legallja kategória
2013. okt. 3. 12:39
 3/7 anonim ***** válasza:
PET palackban, 425 Ft/liter ... csodát ne várj tőle, de két napot csak kibír
2013. okt. 3. 12:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Eláll, semmi baja nem lesz.Jó bor nem romlik meg egy nap alatt...
2013. okt. 3. 12:56
 5/7 Phoney ***** válasza:

1-2 nap alatt még bontva sem romlik meg semmilyen bor, egy félédes zweigelten pedig semmi különbséget nem fogsz érezni.

(Igazából pont a jobb boroknak van veszítenivalójuk, ha bontva ülnek a szobában egy napig. Mert bár nem túl romlandó, a bor kémiailag egyébként instabil, úgyhogy könnyen megváltozik az íze, ami pedig gond az olyannál, aminek amúgy jól kiegyensúlyozott ízvilága van.)

2013. okt. 3. 13:20
 6/7 Balanus_concavus ***** válasza:
Többet is kibír.
2013. okt. 4. 22:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Felbontod, utána úgy zárd le, hogy kinyomod belőle a levegőt. Ha már mindenképpen kannában / palackban tárolod a bort, akkor ne legyen benne sok levegő.
2013. okt. 17. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!