Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tequila mennyire okoz másnapos...

Gabor9 kérdése:

Tequila mennyire okoz másnaposságot?

Figyelt kérdés
Tequilát még nem ittam, kicsit tartok tőle. Nem szoktam másnapos lenni, csak egyszer volt, amikor 1 üveg pezsgőt leküldtem, na akkor brutálisan az voltam. Más töménytől még nem. Tequila miatt viszont kicsit aggódok, tapasztalatok érdekelnének. 3-man akarunk 1 üveggel végezni. Válaszokat előre is köszi :)
2013. szept. 27. 21:03
 1/6 Phoney ***** válasza:

Az elterjedtebb tequilák elég gagyi italok, mivel legálisan lehet az agávé leve mellett olcsó cukorforrással pancsolni a mustjukat (melasz, akármi, ami kéznél van...).

A tequila-partyk igen híresek a másnaposságról, habár ennek részben az az oka, hogy só-lime-os cirkusszal többet bír meginni belőle az ember, mint másból.

2013. szept. 27. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

A másnaposság 3 dologból áll. Fejfájás, gyomorbántalmak, depresszió. Mindhármat az alkohol okozza. Tehát nem az alkoholos ital, hanem a benne található alkohol. Az alkohol elvonja a szervezetből a vizet, valójában emiatt fáj a fejünk másnap. Ha elég vizet iszol éjjel, nem fog fájni a fejed. A gyomorpanaszokra általában az a megoldás, ha előtte és utána is eszünk valamit, így nem marja ki a gyomrunkat. A depresszió, vagy levertség ellen nem igen lehet sok mindent tenni, mert az az euforikus érzés elmúltával beáll.

Tehát a válasz a kérdésedre: ugyanannyira okoz másnaposságot, mint bármilyen másik tömény ital, aminek azonos az alkoholkoncentrációja.

2013. szept. 27. 23:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja, és nem tudom mekkora az üveg, de ha csak 0,7-es akkor az szerintem ahhoz is kevés hogy 3-an berúgjatok rendesen. Becsiccsenteni be fogtok, de én fél liter tömény körül szoktam berúgni (nincs szó hányásról, és ájulásról).
2013. szept. 27. 23:35
 4/6 Phoney ***** válasza:
Alkohol nélkül nincs másnaposság, de a minősége (az egyéb erjedéstermékek) igen nagyban befolyásolja a másnapot. Alsópolcos kommersztől, gazdaságosflakonos bortól pl. nagy művészet berúgni és nem másnaposnak lenni.
2013. szept. 28. 00:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Phoney-val értek egyet, van különbség alkohol és alkohol között. Na azért köszönöm a válaszokat, majd eldől, hogy erre ruházunk-e be, könnyen elképzelhető. :)
2013. szept. 28. 15:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha te már egy üveg pezsgőtől brutálisan másnapos vagy, akkor ne igyál sokat.

Nem csoda, ha nem vagy másnapos, mikor bébi adagokat iszol.

2013. okt. 12. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!