Melyik sörök "eredetiek" a nagyobb üzletláncokban?
Az itt kapható Zipfer is eredeti, na meg a Guinness is. :)
Mellesleg az itt kapható Tuborgot Szlovéniában / Horvátországban gyártják ( üveges / dobozos), egyik kedvenc söröm.
És én is csak megerősíteni tudom, hogy nem ugyanaz a licenszelt sör, mint az eredeti. A magyar Löwenbräu pl. számomra iszonyatosan vízízű, míg a német egyáltalán nem.
Hozzáértők közt nem kérdés, hogy a magyar licenszes mindig rosszabb. Nem a kémiához kéne érteni, hanem a sörpiachoz, ugyebár...
Azt tetszettek kifelejteni a képletből, hogy a tulajdonos olyan összetételre és technológiára ad licenszt, AMILYENRE AKAR, nem kötelező neki ugyanazt gyártatni itthon, mint 'németben. Ha nem fél Magyarországon kicsit lejáratni a nevét, akkor egy kis haszonért cserébe hozzáadja a nevét egy lényegesen rosszabb sörhöz. A magyarnak jó a kispórolt gagyi, úgyhogy a magyar licensznél megengedik – szomorú történet vége. Sokszor még az összetétel sem egyezik, pl. itthon becsusszan a kukoricadara is 1-1 „minőségi” márkába.
Kérdező: felteszem, hogy te is boltban veszel sört, vagyis megnézheted mindegyiken vásárlás előtt, hogy hol készült. Rá van írva.
"Kérdező! Te komolyan nem tudod hogy a gyümölcsökben glükóz és fruktóz termelődik?"
Ezt nagyon jól tudom! Na de valahogy mégsem azonos a kukoricából készült fruktóz-glükózsszirup, mint a répacukor!
Neked valami vallási kötődésed van a cukorrépához? Elég gusztustalan növény, nem véletlen, hogy mindent finomítani kell, ami belőle készül... (finomított cukor, finomszesz, másra nem jó, ellentétben a cukornáddal, kukoricával...)
Mellesleg a fruktóz-glükóz szirup semmi egyéb, mint cukor. A szacharóz (répacukor) is ebből a kettőből áll össze. És kötve hiszem, hogy Európában kukoricából készülne, de az sem értem, miért zavarna.
A "menő" világos sörök többsége licenc, pl. Heieneken, Tuborg, Carlsberg, Stella Artois stb. Ezek nem túl izgalmasak "eredeti" változatban sem, csak a nevük nagy.
A búzasörök pl. szerencsére mind eredetiek. De tényleg a legegyszerűbb, ha megnézed, hol készül, mert meglepetések is érhetik az embert, pl. a világos Staroprament pár hónapja Bőcsön főzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!