Egy 0.7l-es whiskey meddig tart ki, ha mindennap csak egy-két kortynyit iszok belőle?
Attól függ mekkora az a korty.
Ha kb 2 centet iszol meg egy nap (nekem az egy korty),akkor kb 1 hónapig elég.
Hát ez alós matek:
7:0,2=35
Tehát 35 napra!
Bár az a két cent az marha kevés. Én inkább felessel számolnék.
7:0,5=14
Tehát 14 nap!
Egy korty az egy nyelet, azaz egy nyelés, függetlenül az ital márkájától, korától. Van ismerősöm, akinek egy korsó sör, vagy egy üveg konyak egy korty, magába dönti, aztán egyet nyel a végén. Tudom, nem szokványos, de a 80-as években, amikor ezt a mutatványát nem egyszer bemutatta különféle italokkal, azzal zárta, hogy felpattant a motorjára és elviharzott. Egy délvidéki községben élt a jóember, akkor még az italárak megfizethetők voltak, a konyak pedig ami esetenként a pultra (vagy az asztalra) került a jugoszláv fekete importos Cézár volt.
A képességeit nem ismerő jó néhány ember látta kárát annak, hogy egy korty erejéig átadta üvegét az ismerősnek.
Csattanója a dolognak, hogy az úriembert - talán nem meglepő módon - a mája vitte el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!