A bor annál jobb, minél öregebb, de sose romlik meg a palackban, mindig csak egyre jobb lesz?
Figyelt kérdés
Úgy értem ha évszázadokig áll, vagy akármeddig, sose lesz semmi baja, csak jobb lesz? És milyen régi a legöregebb bor?2013. jún. 24. 14:35
1/4 A kérdező kommentje:
Úgy értem milyen régi a legöregebbi bor, amit még tárolnak, vagy amit valaha ittak?
2013. jún. 24. 14:36
2/4 anonim válasza:
Állítólag ez nem minden borra igaz. Például ha most veszel egy üveg jobbfajta bort a közértben, az nem lesz jobb 20 év múlva. Lehet vásárolni Olaszországban az 1800-as évek végén készült bort, egy palack 20 ezer USD ami majdnem 5 millió Ft.
3/4 anonim válasza:
Mitől lenne jobb? Ez egy tévedés! A bor olyan mint az ember van fiatalkora van özépkora és megöregszik majd meg is romlik.Egy gyenge borból nem lesz jó bor azért mert 15 éves!Hordóban nem áll el 10 évig palackban meg 40 évig maximum!
4/4 anonim válasza:
Egyszer egy borásznál voltunk, aki annyit ivott, hogy kibontott egy jó öreg, 10 éven felüli bort. Nem tudom, eredetileg milyen volt, de teljesen jellegtelennek tűnt. Mintha kisimult volna az íze, ahogy a röviditaloknak szokott, csak ez a bornak nem tett jót. Nekem ez volt a benyomásom, de ez csak egyszeri alkalom volt, nincs benne nagy tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!