Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a különbség az abszintok...

Mi a különbség az abszintok között?

Figyelt kérdés
Melyik miből készül?Mitől lesz más ize ás szine?Esetleg ha tudtok recepteket azok is jöhetnek.
2009. okt. 3. 22:52
 1/7 anonim válasza:
43%
Abszint...Úúúú, én csak annyit tudok, h 8 pohár után, 4 napig őrült gyomorfájás gyötör...:/
2009. okt. 4. 01:14
 2/7 anonim válasza:
22%
Jah, és bocs, tudom, h ez nem válasz a kérdésedre.;)
2009. okt. 4. 01:15
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
AZ eredeti az fehér ürömös volt és zöld volt a színe, de ugye azt betiltották szinte mindenütt, mert hallucinogén hatású. Amik most vannak, azoknak a fő alkotórésze a fekete üröm, de azt nem tom, h mitől lesz fekete meg piros...Hozzáteszem a legjobb abszint ZÖLD, nem véletlenül zöld tündér az abszint:D
2009. okt. 4. 09:20
 4/7 anonim ***** válasza:
60%
Jah, azt tom még, h az alkoholtartalma más ezeknek a modern tündérkéknek:D
2009. okt. 4. 09:21
 5/7 anonim ***** válasza:
a zöld 70% aa fekte 80%, a piros meg 60%, én zöldet ittam még csak. Karramelizált cukorral finom, bár nem tudom, itt azt írjátok, h már betilttták a zöldet, vagy ezekbe már nem fehér üröm van? mert zöldet is lehet kapni, pont tegnap vettem egyet.
2009. okt. 8. 19:21
 6/7 anonim ***** válasza:
A fehér ürömös zöldet tiltották be, szövegértés... A mostani zöld is fekete ürömös...
2009. okt. 9. 19:57
 7/7 Phoney ***** válasza:

Az "abszint" manapság úgy általában szeszből, festékből és aromából készül.

A totálgagyi+1 kategóriába már ánizs- és ürömkivonatot is tesznek, habár nem sokat segít rajta.

Az igazi abszint olyan, hogy legalább 6-7 féle gyógynövényt (köztük "kötelezően" van fehér ürömfű, ánizs, édeskömény) ÁZTATNAK a szeszbe, aztán újra lepárolják.

A színe nem feltétlen zöld, mivel MINDEN PÁRLAT FEHÉR, ha érlelés és festés nélkül hagyják! Eredetileg újabb növényáztatással festették zöldre, netán virágokkal kékre vagy pirosra, vagy fehéren hagyták.

Van egy "abszint házilag" kérdés ha recept érdekel, ezzel a két szóval megtalálja a kereső:)

2010. ápr. 14. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!