Nem tudom tényleg létezik e a kobra pálinka, de láttam már képeket hogy az üveg pálinkában egy kígyó van benne! Hogyan lehetséges ez? Hogyan teszik bele a kígyót az üvegbe? Tényleg létezik ilyen?
Figyelt kérdés
2013. máj. 11. 14:42
1/8 Phoney válasza:
Pálinkát (= magyar gyümölcspárlatot) biztosan nem palackoznak kígyóvel.
Kínában és Vietnámban van ún. „kigyóbor”, a kígyót (általában kobrát) „rizsborba” vagy gabonapárlatba áztatják. Szélesnyakú üveget használnak, amin befér. Az alkohol semlegesíti (kémiailag felbontja) a kígyó mérgét, magát a kígyót pedig gyógyhatásúnak tartják.
2/8 anonim válasza:
Én is láttam Facebook-on, a kommentedet is. :D
Szerintem megpuhítják előtte a kígyókat az alkoholos lében és úgy már sikerül beletuszkolni az üvegbe szerencsétleneket.
3/8 anonim válasza:
Igen, létezik! Külföldön, Ázsiai, Thai, ilyesféle országokban lehet kapni. Vastag szájú üvegbe simán beleteszik a kígyót aztán feltöltik valamilyen alkoholos itallal.
4/8 anonim válasza:
Én Koreából hoztam ilyen pálinkát, az élő kígyóra öntik rá a pálinkát, ami megöli, és tartósítja is.
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm egyébként pont láttam a Spektrumon az egész folyamatot :D
2013. júl. 1. 22:38
7/8 anonim válasza:
Dél-Vietnamban ittam a dzsungelben, valóban rizsborra volt rászűrve. Kesernyés, morcos íze volt, gyomorkeserű kategóriába sorolnám. :) Vietnami házigazdám úgy töltötte este a verandán, hogy "én nem szeretem, de tessék, te kóstold meg.." :-)
8/8 anonim válasza:
Egy szót tudok erre most,ne haragudjatok:
FÚJ.
(meg nem innám!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!