Abszintból milyen koktél készíthető?
Nem ezekre a magyar bolti műabszintokra gondolok, amiknek semmi közük az eredetihez. Sikerült létrehoznom itthon egy likőrféleséget, ami tényleg majdnem olyan, mint az igazi abszint, jó íze van, hígítva még opálosodik is. 70%-os.
Milyen koktélt készíthetek belőle?
Itt találsz jó sokat, főleg a korai 1900-as évekből származóakat érdemes próbálgatni, hiszen azt mind valód abszinthoz találták ki.
Vagy kezdetnek ezt, bár amúgy senkinek se ajánlom:) : [link]
(Egyébként én annak idején próbáltam használható „koktélabszintot” pancsolni itthon, de végül be kellett látnom, hogy ez koktélba is gyenge, és ezt a török raki is megelőzi „abszintságban”. Érdekelne, hogyan csinálod és melyik igazi abszintra hasonlít.)
Gyógyszertárban dolgozik ismerősöm, rajta keresztül szereztem egy liter alkoholt. Hetven valahány fokos volt. Ebben áztattam egy hétig ánizsmagot, két teáskanállal decinként. Fehér ürömből régebben ittam teát... azt nem akartam, nagyon hányingerkeltő. Két teáskanállal raktam bele, meg hárommal fekete ürmöt. Ment még bele 3tk izsóp meg 2tk citromfű. Egyébként az ánizs ázott egy hétig, a többi kb 12 órát. Leszűrtem, de olyan halvány volt mikor opálosodott... ment bele vagy 5 csepp ánizsolaj, és utána tök szép tejszerű lett. Igazit életemben egyszer ittam, de ez tényleg tök hasonló ízű lett, csak a színe volt sötétebb.
Amúgy köszi a választ, kipróbálok egy párat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!