Tudnatok nekem jo turmix recepteket adni?
Nem oldalak cimere vagyok kivancsi,hanem olyan receptekre amiket ti is kiprobaltatok mar es finom!
Koszonom elore is a valaszokat!
Az alaprecept: a gyümöcsöt botmixerrel egy kevés tejjel vagy joghurttal pépesíted, majd felöntöd valamivel, és behűtöd. A gyümölcs legyen ízlésed szerint bármi (nekem bejön a banán-kiwi, a narancslé-banán, a mangó-eper, és egyszerűen fantasztikus a citromos sütőtök, bár a tököt előtte meg kell sütni). Egy nagy pohárba teszel fagyit vagy tört jeget, ráöntöd a trutyit, és kész. Ízesíteted vaníliával, fahéjjal, bármilyen kompótos fűszerrel, kísérletező kedvűek akár egy gondolatnyi borssal.
Kávéturmix: egy banánt mézzel és egy tojás fehérjével pépesítessz, a lehető legerősebb kávéból beleöntessz egy adagot, majd tejszínnel és tejjel habosítod. (Vanília- és csokifagyival, kávélikőrrel szoktam feldobni. A banán helyett keményre veert tejszínhabot is lehet belekeverni.)
Csokiturmix: Tejet, tejszínt, tojást teszek a turmixgépbe, szobahőmérsékletűt, keveset. Csokit olvasztok vagy főzős kakóból sűrű krémet főzök, ezt lassan adagolva hozzáturmixolom.
Répaturmix: A répát megpárolom (nem főzöm, és semmiképp sem sóval), majd zöldség és narancs levével felturmixolom.
A gyümölcsös turmixokat elég sűrűre készítve, vagy vaníliakrémmel sűrítve levesként is tálalhatjuk.
Itt nagyon sokat találsz:
Koszi a hasznos otleteket!Mindenkeppen kiprobalm,mindegyiket!
....amugy nem szeszes turmixra /koktelra gtondoltam,ugyanis terhes vagyok...es rengeteg gyumit eszem csak gondoltam ebben a melegben jobb ha tobb folyadekot iszom....es osszekotom a kellemest a hasznossal(a sajat receptjeimet meg mar untam).
:o)
salyát szerzemény 1)
hozzávalók:
banán
tej
étcsoki
tojás
elkészités:
pépesíted a banánt krumplitörővel,majd felöntöd tejjel.olvasztassz és darabolsz étcsokit,azt is belerakod,berakod a mikroba 1 percre
összemixerezed,hozzáadod a tojásfehérjét a meleg löttyhöz és mixerezed 5-10 vagy 15 percig.
(azért irom mixerrel mert nincs turmixgépünk,de ezzel is meg lehet csinálni)
LEGUTOLSÓ FELADAT:
----------------KÓSTOLÁS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!