A szőlőlé is olyan egészséges mint a bor?
Figyelt kérdés
A vörösbort sokan dicsérik magas antioxidáns rezveratrol és egyéb egészségre kedvező anyagok tartalma miatt - ugyanakkor a jó minőségű, 100% szőlőtartalmú borok magas árkategóriájúak. A 100% vörösszőlő-lé literje azonban csak 400 forint körül van. A szőlőlének is megvannak azok az összetevői, mint a vörösbornak? Tehát az egészséges összetevők nem pl. a speciális élesztőgombáktól származnak?2012. nov. 26. 23:31
1/3 Phoney válasza:
A vörösbor magasztalt összetevői a szőlőhéjból származnak, ami borkészítésnél jó ideig ázik a borban, míg a szőlőlevet egyszerűen csak kipréselik (ezért is világosabb a vörösbornál, hacsak nincs benne színezék), így nyilván jóval kisebb arányban tartalmaz ilyeneket. Erjesztéskor viszont lényegében csak alkohol keletkezik.
Legegyszerűbb a nyers vörös szőlőt megenni (főleg ősszel:), de ha naponta iszol egy deci 1000 forintos bort, az is kijön havi 4 ezerből.
2/3 anonim válasza:
Az élesztőgombák csak a cukrot alakítják át alkohollá az összes többi alkotó marad változatlanul.Nincs olyan hogy nem tiszta szőlőléből bor mert ha hígítanák nem erjedne meg!A kész bort lehet esetleg vízezni.
3/3 anonim válasza:
Nem a borban ázik a héj a vörösbornál hanem a darált szőlőt hagyják a héjjal együtt és amikor kioldódott a festék akkor préselik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!