Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alkohol előállítás?

Alkohol előállítás?

Figyelt kérdés

Érdekelne milyen módjai vannak az alkohol előállításának. Minnél tisztább, íztelenebb etanol a cél.


Nem zugfőzdét szeretnék üzemelni, csak érdekel, esetleg szívesen próbálkoznék egy kis likőr készítéssel itthoni felhasználásra mivel imádom, és szerintem drága fél literért 2-3 ezer forint.

Kommersz, ioncserélt vizes vodkát inkább hagyjuk, a jó minőség meg ugyan ott van mint a likőr...


Kukoricából, burgonyából, cukor hozzáadásával esetleg, ilyen boltan vásárolható lepárlóval milyen minőségű alkoholt lehet előállítani?


2012. nov. 16. 21:30
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Meglepően jó minőségű szeszeket lehet előállítani gabonából és burgonyából, de egy kicsit érteni kell hozzá.


Ezekben a szénhidrát keményítő formájában van jelen, amit az élesztő gombák nem tudnak feldolgozni. Ezért egy bizonyos enzimmel (alfa amiláz) cukorrá kell bontani a keményítő molekulákat, onnantól működik a dolog.

A másik probléma, a vastag sejtfal, illetve a magas pektin tartalom. Ezen is lehet segíteni pektinbontó enzimekkel.

Ha komolyan érdekel a dolog, írjál és megpróbálok segíteni, évek óta csinálok vodkát, gyümölcspálinkát, megpróbálkozom a whiskyvel is, csak most jöttem munkából és nagyon fáradt vagyok.

2012. nov. 16. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!