Alkohol előállítás?
Érdekelne milyen módjai vannak az alkohol előállításának. Minnél tisztább, íztelenebb etanol a cél.
Nem zugfőzdét szeretnék üzemelni, csak érdekel, esetleg szívesen próbálkoznék egy kis likőr készítéssel itthoni felhasználásra mivel imádom, és szerintem drága fél literért 2-3 ezer forint.
Kommersz, ioncserélt vizes vodkát inkább hagyjuk, a jó minőség meg ugyan ott van mint a likőr...
Kukoricából, burgonyából, cukor hozzáadásával esetleg, ilyen boltan vásárolható lepárlóval milyen minőségű alkoholt lehet előállítani?





Meglepően jó minőségű szeszeket lehet előállítani gabonából és burgonyából, de egy kicsit érteni kell hozzá.
Ezekben a szénhidrát keményítő formájában van jelen, amit az élesztő gombák nem tudnak feldolgozni. Ezért egy bizonyos enzimmel (alfa amiláz) cukorrá kell bontani a keményítő molekulákat, onnantól működik a dolog.
A másik probléma, a vastag sejtfal, illetve a magas pektin tartalom. Ezen is lehet segíteni pektinbontó enzimekkel.
Ha komolyan érdekel a dolog, írjál és megpróbálok segíteni, évek óta csinálok vodkát, gyümölcspálinkát, megpróbálkozom a whiskyvel is, csak most jöttem munkából és nagyon fáradt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!