Öröklődhet az hogy nem alkoholizálok?
Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok és egyszerűen nem kívánom az alkoholt semmilyen mennyiségben sem. Emiatt kissé kívülállónak érzem magam mert a korosztályom össze-vissza piál. Meginni megiszom ha nagyon kell, de nem vonz a gondolat hogy bebasszak vagy ilyesmi. 82 éves papám úgyszintén sosem alkoholizál, lehet örökölni valami ilyesmi dolgot?2012. nov. 13. 19:13
1/3 anonim válasza:
Nem valószínű. Nem hiszek abban, hogy örökölnénk a belső tulajdonságokat. Egyszerűen csak felfogás kérdése, amit a nagypapád az évek során így vagy úgy átadott neked, beléd nevelt. De öröklődésről szó sincs.
2/3 anonim válasza:
Van egy közmondás, miszerint nem esik messze alma a fájától. De szerintem a te esetedben nem az öröklés kérdése a döntő, hanem az a JÓ példa, amit láttál. Apád nem ivott, anyád nem ivott, a családban senki nem fetrengett félrészegen az asztal alatt. Neked ez volt a természetes, ezt szoktad meg - nagyon helyesen. Természetesen az ünnepi alkalmakkor elfogyasztott egy-egy pohár italtól még senki nem lesz alkoholista.
3/3 Phoney válasza:
Az ilyesmi nem öröklődni szokott, hanem legfeljebb a (nagy)szülői példa van rád hatással. Ez legfőképp hozzáállás kérdése, az pedig kulturális alapon működik.
Egyébként a legtöbben akkor szeretik meg az italt, mikor már túl vannak egy jól sikerült (nem fekvehányósra-rosszullevősre sikerült!) berúgáson, és ha jól értem, ez nálad még nem történt neg. Nem is biztatlak rá, de valószínűleg ez is közrejátszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!