Milyen íze van a fekete címkés klasszikus kommersz cseresznyének?
Ha tudod, mit iszol, akkor felismerhető, de nem cseresznyébb, mint amennyire a csévi körte körteízű. Édes vagy savanyú íze természetesen nincsen (mint pl. a cseresznyelikőrnek), mivel ez a cseresznyepálinkát próbálja utánozni, kevés sikerrel. (Hiába keresik meg a gyümölcs aromakomponenseit, ha a több tucatból csak 1-2 anyagot kevernek a gagyi aromába.)
Azért volt népszerű a kádár-rendszerben, mer' olcsón is ütött, és ízesítve ihatóbb az ipariszesz, mint tisztán:) A szovjet szocializmusban annyi volt a szeszgyártás alapelve, hogy minél kisebb ráfordítással félrészegen tartsák a népet, mert akkor nem lázad annyira.
Leteszteltem egy mai kommersz cseresznyét (mert a tavaly novemberi kommersztörvény óta ezek megújultak – márminthogy megkerülték a törvényt – és írni akarok róla).
Az illata és utóíze az tipikus műcseresznye, amit pl. cseresznyés rágókban érezni. A kettő közti íze kábé semmi, dehát ezt egyébként sem kortyolgatni szokták:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!