Szerintetek mivel legjobb higítani a pálinkát: ioncserélt víz, desztillált víz, vagy forrásvíz? Ahány oldalon néztem, annyiféle válasz volt. Pálinka főzős oldalakon főleg ioncserélt víz vagy tiszta forrásvíz. Fórumokon leginkább desztillált víz.
Szerintem felesleges hígítani.
A jó minőségű, aromás, kerítésszaggató pálinka jó áron eladható, sokkal értékesebb, mint a felhígított lőrék, olyat patikai alkoholból is tud bármelyik hülye fele ennyiért keverni.
A kényesebb gyomrúak, hölgyek, és az önjelölt mixerek meg hígíthatják pl. gyümölcslével (barack barackkal például), koktélhoz felhasználhatják, vagy egyszerűen köszönik és nem kérik.
Ha a pálinka nem égeti végig az útját szájtól gyomorig, nem érezni az egész szobában az illatát egy felespohárnyinak, akkor az nem pálinka.
Az első kettőnek nincs íze, vagyis a célra tökéletes. Ha saját üstöd van, akkor desztvíz, mivel nyilván az lesz ingyen.
A forrásvíznek forrástól függően van némi íze, jobb és rosszabb eredményt is adhat, de az eltérés minimális több napon át többször vakon kóstolva (utólag megnézve, hogy az volt-e benne) esetleg felfedeznél valami különbséget, másképp nem nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!