Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek mivel legjobb...

Buga1 kérdése:

Szerintetek mivel legjobb higítani a pálinkát: ioncserélt víz, desztillált víz, vagy forrásvíz? Ahány oldalon néztem, annyiféle válasz volt. Pálinka főzős oldalakon főleg ioncserélt víz vagy tiszta forrásvíz. Fórumokon leginkább desztillált víz.

Figyelt kérdés

2012. okt. 4. 17:16
 1/8 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem felesleges hígítani.

A jó minőségű, aromás, kerítésszaggató pálinka jó áron eladható, sokkal értékesebb, mint a felhígított lőrék, olyat patikai alkoholból is tud bármelyik hülye fele ennyiért keverni.


A kényesebb gyomrúak, hölgyek, és az önjelölt mixerek meg hígíthatják pl. gyümölcslével (barack barackkal például), koktélhoz felhasználhatják, vagy egyszerűen köszönik és nem kérik.

Ha a pálinka nem égeti végig az útját szájtól gyomorig, nem érezni az egész szobában az illatát egy felespohárnyinak, akkor az nem pálinka.

2012. okt. 4. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegy. Pont azért, mert ennyiféle válasz van, mindenki mást fog mondani. Próbáld ki, és amelyikkel neked szimpibb :)
2012. okt. 4. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 Phoney ***** válasza:

Az első kettőnek nincs íze, vagyis a célra tökéletes. Ha saját üstöd van, akkor desztvíz, mivel nyilván az lesz ingyen.


A forrásvíznek forrástól függően van némi íze, jobb és rosszabb eredményt is adhat, de az eltérés minimális több napon át többször vakon kóstolva (utólag megnézve, hogy az volt-e benne) esetleg felfedeznél valami különbséget, másképp nem nagyon.

2012. okt. 4. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen:) Nagyjából én is így gondoltam... Eddig csapvizet szoktam használni, mert nálunk elég lágy a víz. De most kipróbálom a forrásvizet. Mellesleg 68%-os pálinkát inni nem egy gyomorkímélő művelet:)))
2012. okt. 4. 19:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Pedig jó az :)
2012. okt. 4. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Miért nem kérted meg a főzőmestert hogy annyi fokosra higítsa, amennyire szeretnédm? Az én párom főzőmester, és mindig megkérdezi, hogy hány fokosra szeretné a főzető a pálinkát.
2012. okt. 4. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy a főző (nem mester:)) én voltam... 45% alá már nem vihetem, ez a maxi minimum. És hát ugyebár 74-en indult meg, ami az össztermék háromnegyedét alkotta... Akarva, akaratlanul muszáj volt higítani.
2012. okt. 4. 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Gyógyszertár.Ne sajnáld a pár forintot.Ezen már nem múlik.350 ft/l
2014. jan. 10. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!