Házi mentalikőrt készítettem, de túl sok benne a menta. Mit csináljak vele?
Volt egy üveg (félliter) kommersz whisky-m, olyan se íze se bűze kategória. Beleraktam 20g szárított (házi) mentalevelet, aztán eszembe jutott, hogy ennyit egy literbe szoktam. Még csak 3 napja ázik, de már túl tömény az íze. Szerintem holnap leszűröm, és hozzárakok 20dkg cukrot.
Mit kezdjek vele? Feljavítani fel lehet valahogy? Vízzel nem akarom hígítani, több töményem meg nincs, csak házipálinka.
+1 kérdés: üdítővel keverve kóstolta már valaki a mentalikőrt? Melyikkel finom?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Limonádéval próbáld meg, ha nem akarsz több töményet önteni hozzá. (Egyébként a legolcsóbb vodka is megtenné, csak tényleg vodka legyen ráírva.)
3 nap után még az is elképzelhető, hogy a 20 dkg cukor megmenti és magában is iható lesz. Ha nem, akkor pohárban kísérletezz vele, hogy mennyi házipálinkát „bír el”, mert valamennyit biztosan.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!