Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért pont 52 fokosra csináljá...

Chewbaccaa kérdése:

Miért pont 52 fokosra csinálják a legtöbb pálinkát?

Figyelt kérdés
Van valami oka? Mér nem 53 vagy mér nem 52?
2012. szept. 19. 21:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert a legtöbben NEM 52%-ra csinálják....
2012. szept. 19. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
50 51 inkább.Mert itt érződik még a gyümölcs aromája,és kellően erős is az ital.
2012. szept. 19. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 Phoney ***** válasza:
50%

A hazai otthonfőző elit általában egyetért abban, hogy a hibátlan pálinka 45–48% körül adja ki a karaktét a legjobban. És ez nem valami fiatalos újhullám, hanem nagyrészt „megtért” pálinkafőzők, akik 15 éve még ecetes undormányt főztek 50+ fokra beállítva, mint a zugfőzők többsége.


Meg abban is egyetért, hogy miért divat a rosszul cefrézett pálinkáknál az 50–52°:


– Alatta kicsapódnak belőle a kozmaolajok, amitől opálos lesz, az meg kínos.

– Alatta sokkal jobban érezni, hogy az a pálinka nem is olyan jó.

– Ha már jónak nem jó, legalább legyen erős.


Ez utóbbival függ össze az is, hogy sokaknak egyenesen attól jó a pálinka, ha kapar, mint a nyomor, és fél percig nem lehet megköszönni (meg túl sok gyümölcsíze se legyen, „mert akkor biztos aromázott, ilyen páracsőből nem folyhat ki”).

2012. szept. 19. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
Mert jönnek a hideg idők! :)
2012. szept. 20. 02:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2012. szept. 20. 16:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Én minden évben főzetek pálinkát érett gyümölcsből és51 fokosra vagy afölött 52ig ugyanis ha tovább csökkenteném a fokot már rossz ízű savanyú lé folyik a végén a cefréből és rontja nagymértékben a pálinkát.A gyógyszertárba lehet kapni desztillált vizet és otthon azzal olyanra higitod amilyere csak akarod.
2012. szept. 21. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Mert ez a legmagasabb szeszfok amível a pálinkát a főzde kiadhatja. "Hivatalosan".
2012. dec. 17. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!