Barackpálinka reális ára?
Tavalyi főzésű sárgabarack pálinkának mi a reális ára? Hozzáadott cukor nélkül, magok nélkül készült, 51 fokos, illatos, zamatos... Nem ágyon kellett pihentetni, hogy íze legyen! :)
Egy kollégám vinné ajándékba, de mennyit kérjek érte? (És több nincs eladó.)
Az 50 fokos átlagosan jó pálinkák 8000 Ft/l-nél kezdődnek, kis kifőzdék is inkább szépen lepalackozzák és felcímkézik, de olcsóbban nem adják. Bérkifőzés 1000 Ft/l
És egy idézet [link]
"Mennyibe kerül egy üveg jó Pálinka?
Az ár sok tényezőtől függ. Azonban ha egy fél literes pálinkát boltokban 3000 Ft alatt megkaphatunk, okkal kételkedhetünk a Pálinka minőségét illetően."
Ha tényleg jó minőségű, akkor 5000 Ft/l az már nagyon baráti ár.
8000? 5000? Persze. Hagyjuk. A főzetést is, decemberben a 24L-ért fizettem 17000 ft-ot,53fokos lett, megvan a számla is róla.
2500 a piaci ára, palackozva, címkézve tudok ennyiért nagyon jó minőséget. Ha különleges, pl ágyas, vagy egzotikus cuccból van akkor lehet 3-3500 is, de nem több.
Persze lehet adni 8K-ért is, csak senki nem fogja elvinni. Nemtudom honnan tájékozódtál, de én a piaci helyzetet látom.
Boltban sem, a mézes Fütyiből 4K egy liter, annyi meg is ér talán annak aki nem szereti a házit. Személyszerint én tuti nem iszom ilyen szarokat, maradok a házinál, a pálinka úgyis 50foknál kezdődik.
Háziból meg 8K-ból már olyan kapsz ami tényleg marhajó minőségű, nagyon ott van, és nem egy litert hanem kettő és felet.
De elkanyarodtunk, lényeg a lényeg 2,5K korrekt ár érte.
Egy épkézláb pálinka boltban 8/liternél kezdődik, és akkor még csak 40%-os.
A mézes fütyit meg nem értem, minek keverjük ide, az nem pálinka, nincs is ilyen ráírva.
Tudom hogy nem az, öcsémék isszák , állítólag jó íze van, sok ember tartja pálinkának, viszonyítási alapnak mondtam.
Nekem tökéletes 3K-ért az erdélyi 55ös áfonya, meg a fekete címkés JimBeam. :D
Mr. Flash, kérlek, áruld el nekünk hol lehet az országban ma 2,500 Ft/l-ért pálinkát venni.
Én idén főztem pálinkát először, mert sehol sem tudok elfogadható áron venni. 50 literes hordónyi kerti cseresznyéből 5 liter lett, sok macerával.
Pl. nálam. :D
Amúgy ez ilyen, 10% körüli a kihozatal, e a cseresznye macerás a magozás miatt, nekem 220L-ből lett a 24L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!