Gyorsan egyszerűen olcsón koktél? SOS!
A pálinka annyira domináns, hogy élvezhető koktélt pálinka fő alapanyaggal sosem fogsz tudni csinálni.
Vodkából? Rengeteg variáns van. Gyakorlatilag bármilyen üdítővel keverve mehet. Fel lehet dobni őket grenadine sziruppal, ami baromi drága, úgyhogy nyugodtan helyettesítheted valamilyen sűrűbb szörppel.
Az én kedvencem vodkából:
lengyelek nemzeti itala: mad dog
feles pohárba kb. 3-4 cent vodka. lassan beleöntesz kb. 1 cent, de érzésre simán mehet az üvegből valamilyen piros szörpöt (eper, málna tökéletes), a végén pedig csöpögtetsz bele egy kis tabasco szószt, vagy bármilyen folyékony chili szószt. Húzóra kell meginni. A vodkát szinte nem is érzed, a végén az édes szörp végigjárja a torkodat és amikor már jól éreznéd magad, a chili finoman elkezd csípni. Isteni, nálunk mindenki imádja.
Nem túl drágán ki lehet még hozni hatalmas adat blue kamikazet.
Hozzávalók: vodka (mivel nem tisztán isszátok nyugodtan lehet Kalinka, vagy Royal)
Blue Curacao: legolcsóbb amit találsz a tescoba, vagy bárhol. Általában 1300 körül már szokott lenni fél literes
Lime lé: tökéletes a sió lime-os literes gyümölcsleve.
Mindenből egy rész összemixelve. Látványos, egyszerű, finom és ütős.
Fontos, hogy bármilyen koktélt is csinálsz érdemes venni egy zacskó jégkockát (benzinkutaknál pár száz forintért árulják), mert anélkül, hiába hűtöd be előtte az italokat, nem lesz az igazi. Azt pedig, hogy otthon csinálsz a fagyasztóba felejtsd el, mert sosem lesz elég.
Csinálj daiquirit. Ahhoz csak egyféle szesz kell, és jól bevált, nem is gyenge koktél.
45ml (9 rész) fehérrum
20ml (4 rész) lime juice
5ml (1 rész) cukorszirup
Jéggel összerázod (rosszabb esetben kevered), majd pohárba szűröd.
Ha valamiért nem tudsz lime-ot venni, jó bele a csepegtetős limelé is (2 decis zöld műanyag palackban van) , de abból kevesebbet használj. A cukorszirup helyett jó 2-3 teáskanál kristálycukor is, csak előtte oldd fel kevés vízben, mert rumban lassabban oldódik.
Első: az igencsak népszerű pisco sour koktél pl. abból a piscóból készül, ami megtévesztésig hasonlít a magyar szőlőpálinkára. Legfeljebb az elrontott acetonízű házipálinka alkalmatlan a koktélcsinálásra. Ez az egész csak +1 marhaság, amivel a pálinka eszméletlen egyediségét próbálják bizonygatni.
Phoney:
Félreértettél és talán én is rosszul fogalmaztam. A megjegyzésemmel nem a pálinka egyediségét, mindenek felett állását próbáltam hangsúlyozni.
Egyrészt a válaszadó írta, hogy egyszerű, olcsó, magas alkoholtartalmú koktélt szeretne. Ennek nyilván alapfeltétele a kevés hozzávaló. Egy két-három összetevős koktélt, pálinka alappal nyilván lehet csinálni, de (és ez teljesen szubjektív) szerintem teljesen élvezhetetlen lenne. Konkrétan a vodka-narancs (ok, ok screwdriver) és egyéb klasszik, széles körben ismert koktélokra vetítve, ha a például a vodka alapot lecseréled pálinkára ihatatlan lesz. Hangsúlyozom...szerintem.
Pisco Sour: sok hozzávalós, nem a klasszikus hajítsd bele a shakerbe és kész van 5 másodperc alatt és bár nekem nagy kedvencem a caipirinha, itthon annyira réteg ital, hogy (főleg kezdő koktél kedvelőknek) eszembe sem jutna ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!