Milyen íze van a Whiskynek?
Helo
Milyen íze van a whiskynek milyen típusok vannak,mennyi kb az áruk és melyiket ajánljátok??
Szia.
Leírni nem lehet, hogy milyen az íze, ki kell próbálni. Kicsit erős, aromás, attól függ, milyet iszol.
Itt találsz minőségi italokat: [link]
De vannak a közkedvelt általános Jack Daniel's, Jim Beam márkájú piák is, minden második pesti tinédzser kezében gyakorta fellelhetőek. Ezek megfizethető kategóriákban leledzenek, vannak a nagyobb áruházakban is, Tesco, Cora. Nézz szét!
Elég régóta iszok whisky-t (helyesebben whiskeyt, a skótot jobban bírom), de nem tudnám meghatározni az ízét.
Olyan, mintha a vaknak kéne elmagyarázni, hogy milyen a kék szín.
A whiskyben nincsenek határozott édes, keserű, savanyú ízek, mivel az egy párlat (égetett szesz). Az ilyen ízek nem mennek át a lepárláson. Az amerikai whiskyknek jellemzően van egy édes jellege, de ezt az illatában is érezni, és egészen más, mint pl. egy édes borban.
Legfeljebb annyit lehet mondani, hogy gabona- és tölgyfaíze van. Egyébként pedig a whisky egy igen változatos italfajta; ha két igen különböző whiskyt eléd tennének, magadtól meg nem mondanád, hogy egy italfajtába tartoznak.
Egyik szórakozóhelyen vettünk whisky-kólát, az nem volt rossz. A kóla teljesen elnyomta a whisky ízét.
Csakhogy mivel nem éreztem igazán, hogy alkoholt iszom, így ittam vagy 3-at.
Másnap reggel meg egy jó nagyot rókáztam tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!