Pálinkát "tisztán" isszátok, vagy mivel lehet keverni?
Külföldön élek, és most hoztam haza pár üveg pálinkát, de nem tudom pontosan hogy szokás "magyarosan" inni..
Mert itt kint, nem akarják tisztán inni, vagyis csak a pálinkát, akarnak kólával leöbliteni a pálinkát példáúl.
Ezért kiváncsiságból érdeklödnék ha van valami finom ital?
Ès ha lányokkal akarok inni, pálinka jó erre, vagy inkáb mást akarnak inni? (úgy általában)
A Jugoszláv műanyagflakonos valószínűleg házi szilvapárlat volt (boltban nem hiszem, hogy valaha árultak ilyet műanyagban), és ha különbözött a Gundeltől, akkor annak valószínűleg a házi főzetek szokásos hibái lehettek az oka (romlott gyümölcs, megecetesedett cefre, elő- és utópárlat bennehagyása, stb.)
Toushin Raizen: boltban is lehet kapni jót, csak nem 2-3 ezer forintért. A „hírös kecskeméti” pl. kicsitse számít jónak. Egyelőre szerintem is csak a (jó) házi éri meg igazán, de a kereskedelemben is inkább az árazással van baj, nem a minőséggel. Olyannyira, hogy a külföldi gyümölcspárlatokból gyakran jobbakat lehet venni adott árban.
"Magyarosan" csakis tisztán szabad inni, de ha valaki úgy nem bírja az se probléma, lehet keverni, persze.
Mondjuk szerintem a kólánál sokkal jobb a rostos gyümölcslé, pl barackpálinka őszilével, vagy körtével...
A lányokat közül nyilván ritkább, aki tisztán issza a páleszt, mert azért az elég durva úgy. A bevállalósabbak is inkább a mézes pálinkákat szeretik.
Én utálom a pálinkát. Irtózóm még a szagától is, de keverni tényleg bűn. Egyszer igaz kevertem teával de voltam vagy 13 éves :D
Egyszer meg valami más löttyel ilyen buli koktél mindent egybe, de az szörnyű volt:D
A pálinkának az íze mind 1, nekem 1 jött be eddig csak valami körte ízű, de szerintem sok esetben csak az számít, hogy házi legyen és hogy üssön
mi házit iszunk és csakis tisztán.
ha nagyobb buli és sok fogy, akkor kísérővel szoktuk egy idő után, egy kupica pálinka majd egy kupica 100%-os narancslé. így meg tudom inni, mert amúgy hamar rosszul vagyok minden alkoholtól. de előre bekeverni nem szabad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!