Az úgy nevezett Tablettás borok (mulatós, csárda, stb. ) megromolhatnak-e, , ha igen milyen formába mutatkozik ez meg?
Pár éve, amikor az év borásza lebukott, akkor hallottam, hogy glicerint is tesznek bele.Állítólag ő a megengedettnél többen használt.
viszont arról is neten olvastam, hogy az un. "tablettás" borok is borból vannak, csak nem a legjobb szőlőkből.
A glicerin természetesen is jelen van a borban, épp ezért szabad valamennyit utólag is hozzáadni. Likőrökben is gyakran használják, mert szirupossá teszi az italt anélkül, hogy nagyon édesítené.
A „flakonos = tablettás” mítoszáról meg annyit, hogy ha műitalokra rá mernék írni, hogy BOR, akkor a kommersz körtét sem szeszes italnak, hanem PÁLINKÁnak címkéznék. Mindkettő pont ugyanannyira tilos.
Többször is találkoztam már kocsmában kimért műborral, és annak semmi köze a bolti flakonoshoz.
Egy ismerősöm velem vetette meg liter számra a régi KGST piacon a vodkát.Talán lengyelek árulták. Nem mertem megkérdezni, hogy netán ebben fürdenek otthon? Majd megtudtam, hogy szőlője, lőréje van, s így "javította" fel az alkohol fokát, aztán eladta kocsmárosnak.
Nem tudom, hogy igaz volt-e a dolog, de róla ezt is feltételeztem, ami a sumákságát illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!