Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A bortól is lehet olyan...

A bortól is lehet olyan állapot, mint a vodkától? (bővebben tovább)

Figyelt kérdés
Ugye 1dl vodka nagyjából 4dl bor alkoholtartalmának felel meg. De ha mondjuk megiszol fél liter bor, akkor azért jobban érzed magad, mint 1,5dl vodkától, nem? Mert a bor másképp és tovább hat, nem? Attól kellemes részegség van és nem az az "idióta" szerű.

2012. máj. 30. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Értem, hogy mit akarsz mondani, én is így vagyok, a különböző italtípusok különböző hatást váltanak ki, a Jägertől meg a sörtől mindig elálmosodok, ha meg sokat iszok, akkor felpörgök, a vodkától, tequilától, meg a Gintől mindig szédülök és homályosan látok(ha sokat iszok) a Whiskytől és a a bortól, illetve borból készült italoktól pl.: vermut, konyak, azoktól meg úgy mindenen mosolygok. Az abszintot azt meg inkább hanyagolom egy ideje. Persze hatalmas mennyiségben mindegyiknek olyan hatásai lesznek, hogy azt se tudod hol vagy, elesel, behugyozól, széthányod magad. A tömény még emlékezetkiesést is okozhat.
2012. máj. 30. 16:55
 2/4 Phoney ***** válasza:
100%

A bor hígabb és savakat is tartalmaz, ezért a legtöbb embernek ugyanannyi alkohol borban elfogyasztva kevésbé üt be, viszont általában hamarabb lesznek rosszul tőle. A legtöbb embernek egyébként is könnyebben lecsúszik több vodka egymás után, mint többször 2 deci bor, és rohamivással könnyebb magadat idiótára inni.

Az én véleményem szerint az egyes italok kulturális megítélése is nagyon erősen befolyásolja, hogy „milyen” részegséget okoz (a vodkánál pl a részeg oroszok sztereotípuája jelentik a mintát, a rumnál a kalózok, stb). Erre a legjobb példa, hogy egyesek szeszből és aromából készült „abszinttól” is „furán” érzik magukat, vagy egyenesen „hallucinálnak”, csak mert ilyeneket hallottak az abszintról.

2012. máj. 30. 18:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is tudom, hogy nem igazi abszint, a tescos 3000Ft/0.5 liter abszintot ittam, semmi íze nincs, csak szétmarja a torkod, és nem is halucináltam, mert már az eredeti abszinttól sem lehet, nem hogy egy koppintástól, de arra elég ütős volt, hogy úgy 3 óra kiessen az estéből, többet biztos nem iszok szar abszintot tisztán kísérő nélkül...
2012. máj. 31. 07:51
 4/4 Phoney ***** válasza:

Én is ezt mondom, nem az számít, hogy mit iszol és az mire képes, hanem hogy mit képzelsz róla:) A részeg ember azt érez, amit csak akar.

(Egyébként semmilyen abszintot nem érdemes tisztán inni, ezt az italt nem erre találták ki.

[link] )

2012. máj. 31. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!