Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mik az igazán nagy nevek...

Delusion kérdése:

Mik az igazán nagy nevek "vodkában"?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Picit hosszúra sikeredett a kérdés részletezése első alkalommal, úgyhogy újrafogalmaztam, a lényeget kiemelve:

Vodkát szeretnék vásárolni, de valami különlegesebbet, nem Kalinkát meg Royalt és hasonlókat. Tudom, tudom - "ugyanolyan ízű mind"..most ettől tekintsünk el, úgyse én iszom meg, különleges alkalomra lenne, nem tivornyára.

Még annyit tudok, hogy világmárkának pl. az Absolut, a Finlandia, SKYY, Oval, Stolichnaya minősül, tehetősebb embereknél, filmekben, regényekben etc. általában ezek valamelyik látom-láttam. Ezeken kívül tudnátok ajánlani valamit, vagy megmondanátok, melyik a legkülönlegesebb, vagy - ha lehet így fogalmazni - legeredetibb? Bármi jöhet, ami vodka, és lehetőleg nem ízesített. Eggyel nagyobb árkategória (mondjuk maximum 15K) is szóba jöhet.

2012. máj. 17. 22:54
 1/7 A kérdező kommentje:
még annyi, hogy a Grey Goose-ról (is) hallottam már, arról is jöhet vélemény-tapasztalat.
2012. máj. 17. 22:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Híres lengyel vodka a Zubrowka, ez kapható Magyarországon is, akár különleges díszcsomagolásban is. Ilyet már vettem, nagyon ízlett.

Az orosz vodkák közül a Stolichnayán kívül ott van a Moskovskaya is.

De az igazi nagy durranást az oroszok pár éve hozták, prémiumkategóriás vodkaként megjelent Russian Standard.

Ebből van:

Russian Standard Original,

Russian Standard Platinum,

Russian Standard Gold (ilyet nem kapsz, korlátozott számban gyártják),

Aurora (luxusvodka),

és a csúcsvodka az Imperia! (valószínű ez a legdrágább vodka a világon, én még boltban nem láttam!)

2012. máj. 17. 23:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

#2-es vagyok.

Rákerestem, kapható az Imperia Magyarországon, nem is a legeslegdrágább, 10 ezer egy 7 decis.

2012. máj. 17. 23:30
 4/7 Phoney ***** válasza:
100%

Az Imperiánál és Grey Goose-nál jobb már gyakorlatilag nem is létezik (egy 40 ezres vodka mindig megmosolyogtat:). Viszont ez a kettő pl. tényleg nagyságrendekkel tisztább az olcsóbb vodkáknál (pl a sima és platinum Russian Standardnél is).

Ha ilyet vezsel valakinek, kösd a lelkére, hogy ezt nem kell fagyasztóba tenni:)

2012. máj. 18. 06:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, örülök hogy annyira nem lőttem mellé. :)
2012. máj. 18. 12:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
stolichnaya! bár a vodkáért annyira nem vagyok oda. de ha mégis, akkor csak ez.
2012. jún. 1. 22:18
 7/7 Phoney ***** válasza:
A Stoli az alap Russian Standard szintjén van kb.
2012. jún. 1. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!