Hogyan kell jó sört főzni?
Próbálkoztam sörfőzéssel de teljesen tönkre mentek,mert felrobbantak.
Tisztelettel Novák László.
Csak úgy röviden:
először is veszel árpát (sörárpát), azt a malátagyáradban kicsíráztatod és malátát készítel belőle (cseh, bajor, bécsi, stb... típusúak közül azt amelyiket szereted), kiszárítod, legjobb ha a saját csűrmalátaszárítódban. Ezután a sörfőződben a "die Maischepfanne" (cefrézőkád?)-ban elkészíted a Maischét (cefre? nem tudom biztosan a magyar szakkifejezéseket), ülepíted, melegíted cukkormelegre, elválasztod, főzöd a főzőüstökben, hozzáadva a komlót, megint ülepítsz és főzöl, szeparálod az üledéket, erjesztőkádban (csehül) vagy kónikus tankban (eu) beoltod az éllesztővel , attól füg melyik fajtával, hogy felső, vagy alsó erjesztésü sört akarsz e ott erjeszted 6-12 napig, lehütöd, szedimentálsz, még 21 napig alacsony hőmérsékleten utóerjeszted, lehet tölteni, inni... Ez lenne egy jó lager sör nagyon durván leegyszerüsítve. A többi mindenféle koncentrátumból "főzött" medern lábvíz az nem sör, csak annak csúfolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!