Patika Alkohol fogyasztható?
Tojáslikőrhöz patikai alkoholt írt a recept,70%-os-t.
Olvastam ebben a témában annyi érdekes hozzászólást,hogy egészen elbizonytalanodtam.Tudtommal hígítva ezt használják a likőrökhöz,csak megnyugtatásképpen kérdezek rá másoktól.
A patikai alkohol iható, de értelmetletnül drága. (Ami nem iható, az a denaturált szesz, de az nem kerül ennyibe...)
Egyébként nincs olyan összetevő a tojáslikőrben, amihez fontos lenne a 70%-os szesz, bőven jó bele kétszer annyi 37,5%-os tisztaszesz (= olcsó vodka) is. Az a +1 deci víztartalom nem fogja tönkretenni, és a minősége sem rosszabb a gyógyszertárinál (mivel a vodka a finomszesz továbbtisztításával készül).
Az alkoholt önmagában nem ihatod,mert nagyon erős. De bármilyen likőrhöz megfelelő higításban felhasználhatod.
Jobb,mint a vodka,mert annak van mellékíze.
A patika alkohol annak tisztaságára utal. Ismerek olyan embert, aki konyhasót vesz a gyógyszertárban, mert a boltiban más só is van, s nem kellően tiszta.
Ha elfogadom a házi csinálmányok létjogosultságát, akkor egyéb alkohol nem is jöhet szóba.
1. A „házi csinálmány” igényességtől és likőrfajtától függően utolérheti a bolti prémium kategóriát is. Még a szeszfőzéssel is ez a helyzet.
2. Nem tudom ki honnan veszi, hogy a patikában közel vegytiszta etanolt használnak. Semmi szükségük nincsen rá, az étkezési finomszeszben engedélyezett minimális egyébalkohol- és illóanyagtartalom még vérbe adásnál sem okozna gondot (pl. mert ilyen arányban maga az alkohol sokkal veszélyesebb náluk). Kenőcsbe és kanalas orvosságba pedig NYILVÁN megteszi (mit gondoltok, mire használja a gyógyszertár?...), ha már egyszer „étkezési”.
3. A vodkát szelektíven ízteleníteni kell, a finomszeszt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!