Sunrise kérdése:
Szerinted ki a "legpiásabb" költő v. író?
Figyelt kérdés
származás mindegy.2012. ápr. 4. 17:39
1/8 anonim válasza:
Nem a legpiásabb iróként, hanem nagyon jó iróként ajánlom Hajnóczy Pétert - bár, mint sok más, ő is a halálba itta magát!
2/8 anonim válasza:
ja és régebbről Darázs Endre költő - az ő részeg történetei szinte már népmeseiek! és nem rég halt meg BadaDada is....
3/8 anonim válasza:
Mai kell? Ha nem, akkor én Csáth Gézát mondanám. Morfium használó (ez a művein is érződik!) és alkoholista volt, aki lelőtte a feleségét, majd öngyilkos lesz.
4/8 anonim válasza:
3. vagyok, öngyilkos lett, bocsánat, elgépeltem :)
5/8 anonim válasza:
Nem tűnik úgy, hogy elgépelted volna:) Egyébként tényleg sok író/költő piált, pl.: Ady Endre is, meg szerintem Petőfi sem vetette meg a piát, olyan versekkel, mint Borozó, meg hortobágyi kocsmárosné.
6/8 anonim válasza:
Meg Hajnóczy Péter, is elég nagy alkesz volt.
8/8 Phoney válasza:
Elég nehéz kérdés, mivel vannak jópáran olyan szerzők, akik annyira piásak voltak, hogy abba haltak bele. Szóval vannak páran holtversenyben az első helyen (Brendan Behan, Truman Capote, F. Scott Fitzgeralt, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!