Van bármi szabály arra, hogy alkoholos italt üvegben tárolni hol kell?
kifejezett szabály(ok) nincs(enek), csak javasolt tárolási hőmérséklet, amiben egyértelműen benne van, hogy ne érje (túlzott) napfény és hő, ellenkező esetben kémiai folyamatok indulhatnak be az üvegen belül, amik rontják az ital ízét, minőségét
magas alkoholtartalmú italok esetében valószínűleg kisebb a minőségromlás veszélye
A száraz, hűvös hely az ideális mindegyiknek, de nem mindegyik igazán érzékeny. Az erjesztett italokat (sör, bor, pezsgő) nem szabad melegben tartani, napsütésben meg végképp nem. A bor minősége már szobahőmérsékleten is romlik, és fektetve kell tartani.
A tömények általában nem érzékenyek, de a napsütést azoknál is kerüld, és állítva tárold őket. A brandy nem szereti a forróságot, az ánizsos italoknak pedig a hideg árthat meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!