Mi a neve, annak az italnak, amit sós szélű pohárba öntenek, miután megittad, egy szelet citromba "kell harapnod"?
Figyelt kérdés
Köszi a segítséget!2009. máj. 26. 17:18
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2009. máj. 26. 17:19
4/9 anonim válasza:
A Martinit szokták úgy inni,hogy a pohár szélét kristálycukorba mártják.
A tequilát tudtommal úgy hogy a kezfejedet megnyalod vagy citrommal "benedvesíted" és sót szórsz rá.
5/9 anonim válasza:
A tequila-t szokták úgy is, ahogy a kérdező írta! Nem csak a "kézfejről lenyaljuk a sót" verzió létezik!
6/9 anonim válasza:
Inkább a martinit szokták így ,egy kis olajbogyóval megspékelve :)
7/9 anonim válasza:
Látom vannak félreértések a fogyasztással kapcsolatban, tehát:
A pálinkás poharakba töltött hűtetlen tequilához sót, és citromot (ha tequila silverről van szó) illetve fahéjat és narancsot szolgálnak fel (tequila gold esetében). Az eredeti recept szerint először a kezünkre szórt sót/fahéjat nyaljuk le, majd utána gyorsan beleharapunk a citromba/narancsba, és végül lehajtjuk a nedűt is.
8/9 anonim válasza:
Én voltam már olyan helyen, ahol sós szélű pohárba töltötték a tequilát úgy kellett meginni, majd citromba harapni! Szóval ennyit a fogyasztási szokásokról!
9/9 anonim válasza:
Én a "hivatalos", vagy ha úgy tetszik: eredeti-ajánlott fogyasztási szokást írtam le, az más kérdés, hogy vannak olyan szórakozó helyek ahol még ezzel sincsenek teljes mértékben tisztában és máshogy szolgálják fel, mint azt ahogy illene..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!