Aki hetente 1-szer berúg az már alkoholista?
Mit számít a kategorizálás? Szerintem ha nem tudsz elviselni bizonyos időt alkohol nélkül akkor vagy alkoholista.
Én már gimis korom óta átlagosan hetente 1x-2x beb.szok. De most például vizsgaidőszak miatt szilveszter óta nem ittam egy kortyot sem és ez még így lesz majdnem egy hétig, de egyáltalán nem zavar.
Ha többet iszol, mint a válaszoló, akkor alkoholista vagy, nincs mit tenni:P
Komolyra fordítva, az alkoholizmus testi függőség, amihez heti 1 alkalom nem elég (nem tud testi függőség kialakulni, ha a szer napokig nincs jelen a szervezetben).
Nem feltétlenül szükséges hozzá 10 év (megoldható hetek-hónapok alatt is), inkább csak 10 év alatt szoktak oda eljutni az emberek, hogy eleget (és elég gyakran) igyanak hozzá. Egy átlag alkoholista 6-9 deci töményet tud napi rendszerességgel meginni, és ilyen sokat azért nehezen kíván meg az ember (meg ugye pénzben sem kevés).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!