Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ma fejtettem le a vörösbort....

Ma fejtettem le a vörösbort. Ha kénezem a vörösbort nem veszít a színéből? Mi történik ha nem kénezem?

Figyelt kérdés
2011. dec. 30. 17:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Én teljesen véletlenül készítettem "vörösbort",ugyanis mustot akartunk csinálni,de a házi tartósítási praktikánk nem vált be,és meleg helyen is volt.De mivel nagyon sokat dolgoztunk vele-szemeztük stb-sajnáltuk kidobni.Nem volt valami szuper tiszta,valaki azt mondta,kicsi borkénpor kell bele és majd akkor nagyon jó lesz.Addig mély bíborvörös volt,kissé zavaros. Mg-okban mérhető,amit bele mertem tenni,de esküszöm,olyan hatása lett,mintha egy liter hypot beleöntöttem volna.A jelenlegi színe olyan kissé barnásas-téglavöröses,igaz,átlátszó,de messze van a gusztusostól.Bár inkább hagytam volna még ülepedni és mégegyszer lefejteni.Ezt a "bort"mostmár csak becsületből fogjuk meginni forraltbornak vagy puncsnak,mert senkit nem kínálnék vele.Az íze egyébként.meglepő,de egész elmegy.
2011. dec. 30. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 doboszoli ***** válasza:

Ne kénezd a fenti okok miatt.

A vörösbort a kellő alkohol,(20 cukorfok vagy afölötti must) és a savtartalom tartósítja. Ha héjon volt érlelve, szinte biztos, hogy elég a sava, ha nem csersavval pótolható, de ehhez laborvizsgálat szükséges.

Itt is lényeges a tárolási hőmérséklet, és a tele tárolóedény!!

2011. dec. 31. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. dec. 31. 08:31

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!