Milyen jó borok vannak 1500ft-ig?
Jó félédes vörösbor nem létezik, vagy legalábbis nagyon- nagyon ritka :) A vörösbor alapvetően száraz.
Ha biztosra akarsz menni, és nem borszakértőnek viszed ajándékba, akkor Villányit javasolnék. Az 1500 Ft elég komoly határ, de Gere Tamás-t, Vylyan-t is láttam már ebben az árkategóriában, illetve ekörül lehet találni a személyes kedvenc Bodri pincészetből is borokat. És milyet vegyél? Szerintem Kékfrankossal, Cabernet Sauvignon-nal, vagy valamilyen Cuveé-vel lenne érdemes próbálkozni.
A Cabernet Sauvignon-t ne vidd olyannak, aki a félédes bort szereti, mert nem fog ízleni neki. Én azt mondom mindig, hogy olyan ez a fajta bor, mintha az első korty hirtelen "kirántaná a számból az összes nyálamat".
Jobb lenne a portugieser és ahogy már írták a kékfrankos. Az igazi jó vörösbor tényleg száraz és VILLÁNYI!
Jó félédes létezik, csak Magyarország nem igazán alkalmas a klímája miatt rá, hogy jókat csináljon. Itt tényleg a száraz a jobb.
De mindegy is, mert akármilyen is, vörösbe, jót nem kapsz 1500 ft-ig. 3500-ig talán, de azt is inkább erős középkategóriának mondanám.
Ha amúgy is félédes kell, én fehéret vennék (ha nem föltétlenül vörös kell) abból 1500-ért már vannak egész jó Egri/Tokaji borok. Balatoniak közt is vannak jók!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!