Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen jó borok vannak 1500ft-ig?

Milyen jó borok vannak 1500ft-ig?

Figyelt kérdés
félédes, vörös karácsonyi ajándékba lenne majd.
2011. nov. 23. 23:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Jó félédes vörösbor nem létezik, vagy legalábbis nagyon- nagyon ritka :) A vörösbor alapvetően száraz.

Ha biztosra akarsz menni, és nem borszakértőnek viszed ajándékba, akkor Villányit javasolnék. Az 1500 Ft elég komoly határ, de Gere Tamás-t, Vylyan-t is láttam már ebben az árkategóriában, illetve ekörül lehet találni a személyes kedvenc Bodri pincészetből is borokat. És milyet vegyél? Szerintem Kékfrankossal, Cabernet Sauvignon-nal, vagy valamilyen Cuveé-vel lenne érdemes próbálkozni.

2011. nov. 24. 00:08
 2/8 anonim ***** válasza:

A Cabernet Sauvignon-t ne vidd olyannak, aki a félédes bort szereti, mert nem fog ízleni neki. Én azt mondom mindig, hogy olyan ez a fajta bor, mintha az első korty hirtelen "kirántaná a számból az összes nyálamat".

Jobb lenne a portugieser és ahogy már írták a kékfrankos. Az igazi jó vörösbor tényleg száraz és VILLÁNYI!

2011. nov. 24. 01:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Koccintós az mindig üt
2011. nov. 24. 03:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Jó félédes létezik, csak Magyarország nem igazán alkalmas a klímája miatt rá, hogy jókat csináljon. Itt tényleg a száraz a jobb.

De mindegy is, mert akármilyen is, vörösbe, jót nem kapsz 1500 ft-ig. 3500-ig talán, de azt is inkább erős középkategóriának mondanám.

Ha amúgy is félédes kell, én fehéret vennék (ha nem föltétlenül vörös kell) abból 1500-ért már vannak egész jó Egri/Tokaji borok. Balatoniak közt is vannak jók!

2011. nov. 24. 07:36
 5/8 A kérdező kommentje:
apám koccintóst szokott venni általába vagy valamien műanyagflakonos vackot... szeretnék neki venni karácsonyra valami jobbat ezért kérdem.... az oké h jó félédes nem létezik vagy mi de apám azt szereti :)
2011. nov. 24. 11:58
 6/8 A kérdező kommentje:
persze karácsonyra :D
2011. nov. 24. 11:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor valami villányi cuvée (küvé) bort vegyél. Szerintem azzal nem fogsz mellé.
2011. nov. 24. 12:03
 8/8 A kérdező kommentje:
mindenféleképp félédest szeretnék :)
2011. nov. 24. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!