Tényleg igaz, hogy 18 év fölött sem kötelesek
kiszolgálni?
Figyelt kérdés
A minap 4 db sört szerettem volna venni, az eladónő elkérte a személyimet, majd közölte, hogy nem vehetem meg, mert nem az előző hónap utolsó napjáig töltöttem be a 18-at. Szeptember elején ,,lettem felnőtt", de 20-a után nem akarták kiadni. Arra is gondoltam, hogy panaszkönyvbe írok, mert félretájékoztat a tábla, miszerint ,,18. életévét be nem töltött személyt szeszes itallal nem szolgálunk ki". Akkor most a tábla rossz, vagy az eladó akart kötekedni?
visszautasíthatja a kiszolgálást ha főnök, ha alkalmazott
de ha az alkalmazottnak nincsen felhatalmazása, és ezt az esetet megtudja a főnök, hát valószínűleg nem fog örülni neki finoman szólva
2011. szept. 23. 19:17
3/17 anonim válasza:
egyébként az eladó akart kötekedni, ez a kifogás egy vicc, amúgy nem kéne hagynod magad
2011. szept. 23. 19:18
4/17 A kérdező kommentje:
Rá is kérdeztem, hogy mióta van ez így, a fiatal csajszi azt mondta , hogy régóta. Erre annyit válaszoltam, hogy én még nem hallottam róla, de ő nem adhatta ki. Ha valaki találna és linkelne be nekem egy pontos jogszabályt, panaszkönyvbe írnék és a fogyasztóvédelemhez fordulnék. Köszönöm a segítséget! :)
2011. szept. 23. 19:22
5/17 anonim válasza:
Ilyen a mesében sincs...Ki kell, hogy szolgáljon azonnal.
2011. szept. 23. 19:23
6/17 A kérdező kommentje:
Én is nagyot néztem rajta... Azt bánom, hogy akkor nem kértem el a panaszkönyvet!
5.§ (7) bekezdésben találod ezt a kereskedelmi törvényt
2011. szept. 23. 19:34
8/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Azt hiszem, jövőhéten beszélgetek egy kicsit a boltvezetővel.
2011. szept. 23. 20:01
9/17 anonim válasza:
Ez azért van, mert a droid pénztárosoknak havonta cserélik a táblát, melyen ez a szöveg áll. "Dohányáru és szeszesital az 1993. augusztus 30. előtt születettek számára szolgálható ki." Így a gyengébb képességű dolgozónak nem kell számolni. Megnézi és összeveti.
Ezt a táblát minden hónapban cserélik, október az lesz rajta, hogy a szeptember 30. előtt, és így tovább :p
2011. szept. 23. 20:29
10/17 anonim válasza:
"A kérdező kommentje:
Én is nagyot néztem rajta... Azt bánom, hogy akkor nem kértem el a panaszkönyvet!"
Nálam a baseballütővel kapnál, ha panaszkönyvet kérsz!
Amibe firkálni szeretnél az a "Vásárlók könyve"! Tollat is kell adniuk hozzá, + jól látható, a vásárlók számára jól hozzáférhető helyen kell lennie!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!