Szerintetek a 6-8 éves 100%osan házi készítésű, üvegben tárolt pálinka fogyasztható-e?
Nem száz fokos, hanem 100%-osan házi készítésű.
Fogyasztható. De miért nem kóstolod meg?
Miért ne volna? A 15 vagy 30 éves is fogyasztható, sőt!
Bár az engem is érdekelne, hogy hogyan úszta meg az elpárolgást. Az erejéből így azért biztosan veszített.
Szerintem nem lesz jó. Mármint biztosan meglehet inni, ha tudta a dolgát aki főzte, akkor nem méreg.
Viszont nálam a leparafadugózott és elfektetett házipálinka is elvesztette az ízét, konkrétan olyan lett mintha lakkbenzint ittam volna. :(
A "lakkbenzin" íz nem tárolási, hanem technológiai hiba, ez már "frissen" is kihallatszott belőle.
A lezárt legalább negyven fokos pálinka 100 év múlva is iható, feltételezve, hogy a cefrézéskor, és főzéskor néhány alapvető szabály be volt tartva. Ha nem volt betartva, már frissen is rossz a párlat, nem a tároláskor romlik a minősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!