Mikor számít egy bor félszáraznak, és mikor félédesnek?
Félszáraz: a savanykás íz a domináns, de megjelenik az édeskés íz is. Bortól függ, hogy ez az "árány" milyen.
(személyes kedvencem ez)
Félédes: két szó: NEM muskotályos.
Ha ittál már pl. muskotályos pezsgőt az kegyetlen édes (általában nők kedvelik), tehát az édes íz a domináns, és most jön a titok itt nincs savanykás íz, csak az édesíz nem olyan tömény.
Azért ennél konkrétabb a dolog, és precízebben is meg lehet határozni:
Édes bor az, amelynek literenkénti cukortartalma magasabb, mint 45 gramm.
A félédesnél a szabott érték 18 és 45 gramm közé esik.
Félszáraz borról 4 és 18 gramm közti cukortartalomnál beszélhetünk;
egy liter száraz borban pedig 4 grammnál kevesebb a cukor.
Az lehet, csakhogy ez nem statisztika.
Hasonlóan mint ahogy nem statisztika, hogy 14 éves koráig egy ember kiskorú, 18 év fölött felnőtt.
Ezek a kategóriák paraméterei.
sztem ezeket nemértette:D
nah akkor:g/l cukor
0-8 száraz
8-14 félszáraz
14-48 félédes
48- édes:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!