Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek is igazságtalan...

Szerintetek is igazságtalan az, hogy Magyarországon nem lehet minimális alkoholtartalmú ital fogyasztása után vezetni?

Figyelt kérdés
Pl. Ausztriában nyugodtan megihat az ember egy sört, semmi baja nem lesz, és rengeteg más országban is. Most néztem egy táblázatot és bevallom, kicsit igazságtalannak tartom, hogy mások ezt is "megengedhetik" maguknak, mi pedig nem.
2011. jún. 6. 19:21
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Ha nem tetszik az itteni rendszer, menj olyan helyre, ahol lehet inni, meg vezetni...
2011. jún. 6. 21:49
 22/28 anonim ***** válasza:

Látom nagyon sokan megszólják, akik helyesnek tartják a zéró toleranciát.

Úgy gondolom, hogy akik ellenzik, rendszeresen ülnek kocsiba úgy, hogy akár nem is csak egy sört ittak meg, elöfordul köztük olyan is, aki még a gyereket is nyugodt lelkiismerettel furikázza.

Ez a magatartás semmiképpen sem fér össze egy érett, felnött és felelösségtudó emberrel!

Nagyon helyes, hogy nem lehet inni, mert a vezetés és az alkoholfogyasztás nem fér össze. Minden emberre máshogy hat az az üveg sör, de annyira pont elég, hogy az embert oldottabbá tegye és lazábban kezelje a dolgokat.

Persze tudom, az ellenzök közt mindenki profi soför.

Mit tennétek, ha a gyerekeitekkel vagy bármelyik családtagotokkal történne valami abból kifolyólag, mert valaki csak egy sört ivott?

Akkor már egyböl nem lennétek elnézöek.

2011. jún. 7. 11:20
 23/28 anonim ***** válasza:

Nem tartom igazságtalannak, mert mindenkire másképp hat az ital. Apámon látom, hogy egy sör után (ami a legtöbb emberen meg sem látszik) már gondok vannak vele.

Amúgy meg van így is elég piás sofőr, nem kell még engedményekkel könnyíteni a helyzetüket. Aki inni akar ne vezessen, vagy vegyen igénybe sofőr szolgálatot.

2011. jún. 7. 14:58
 24/28 anonim ***** válasza:

Ez genetikai is. Van olyan, akinek 1 liter szesz sem árt meg, de van olyan, akinek 1 cl-is beteszi a kaput.

Aki vezet, bírja már ki - ne saját maga miatt, hanem az ártatlan embertársai miatt -, hogy nem iszik,és felelősséggel vezet.

Hogyan magyaráznád meg azt,ha vki elüt egy másik embert (vagy súlyos balesetet okoz) csak azért, mert megivott 1 "engedélyezett" pohárral, és az rá nem úgy hatott, mint más emberre?!

Nem csak magunkért,meg az utasainkért vagyunk felelőssek, hanem másokért is,akik az úton, illetve a járdán közlekednek. Épp elég baleset van enélkül is.

Nem tartom igazságtalannak!

Én már veszítettem el barátot azért, mert aki frontálisan belehajtott a megengedettnél "több" drogot és piát fogyasztott...pedig a jogsija már rég el volt véve. Ő élve megúszta, a haver (és utasa) - aki szabályosan közlekedett - a helyszínen szörnyethaltak. Ott maradt utánuk a barátom 2 gyereke, meg a 3. gyerkőccel várandós felesége, és az utitárrs menyasszonya...

Naaa, ki és mi az igazságtalan???!!!

2011. jún. 10. 13:52
 25/28 anonim válasza:
Én nem tartom igazságtalannak. Inkább tartom igazságtalannak a dohányzás elleni tiltásokat.
2012. jan. 20. 12:16
 26/28 anonim válasza:
Gratulálok Magyarország már egy lepke fingtól is meghalnátok. Aki nem berúg egy pohár sörtől az az jó Isten szerelmére ne üljön már autóba, de aki megtud inni 3-4et és még mindig semmi baja, ennek ellenére csak egyet ivott azzal mi van? És igen tényleg így van Ausztriában, ihat az ember csak ha balesetet okoz akkor nincs az a sztárügyvéd aki 10 évnél előbb kihozza a börtönből, ez elég visszatartó erő a mértékelt alkohol fogyasztásra nem? Gratulálok a dohányzás elleni törvényhez is, már ha rá akarok gyújtani a saját udvarom sarkában oda is két alkotmányjogászt kell vinnem magammal, hogy ott szabad-e. Nevetséges, legközelebb mi lesz? Nem lehet majd disznóhúst enni? Le kell cserélni a kocsimat egy Priusra? Ne feküdjek le a menyasszonyommal hátha szívinfarktus kapok szeretkezés közben, és esetleg a nép felhördül:"Noonoonoonóóó álljon csak meg a fáklyás menet, kinek a Tb-jéből kapod a kezelést a szívedre/tüdődre/májadra?" Mint ahogy már sokan példálóztak itt azzal, hogy remélem a kérdező gyermekét is elüti egy részeg, nos én meg remélem, hogy a tiéteket, vagy ne adj Isten rászokik a dohányzásra és X év múlva rákos lesz. Neki is azt mondod majd, hogy a "Te hibád fiad/lányom, az én Tb-ből nem kapsz pénzt a kezelésre." ? Nevetséges az egész.
2012. jan. 31. 00:27
 27/28 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem igazságtalan! Én haljak meg, mert egy idióta egy üveg sörtől úgy berúgott, hogy karambolt okoz? Hát köszönöm szépen, de inkább maradjon a rendszer. Egyébként is sok ittas ember okoz halálos balesetet, mert részeg. Ha nem tetszik a rendszer, költözz Ausztriába, aztán sok sikert a spicces sofőrökkel szemben..!!
2014. jan. 1. 22:45
 28/28 anonim ***** válasza:
Kérdezőnek.Igen valóban így van Sőt úgy tudom hogy Amerikában is belehet dobni 1-2 korsót vezetés előtt.
2015. dec. 22. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!