Van olyan, aki az íze miatt iszik alkoholos italokat?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Érdekes kérdés ez egy olyan országban, ahol 10-ből 9 ember soha életében nem kóstol pl igazi konyakot, de még a saját nemzeti italából sincs pénze minőséget venni (a finom pálinka kb. 1000 Ft/dl-ért kezdődik boltban).
Attól, hogy nincs pénzünk minőségi italra, még létezik:)"
A 18:45-ös vagyok. Én spec kóstoltam már hétcsillagos Metaxát, meg pl. Kopár bort. Úgy tudom, az Magyarországon a legjobbak közé tartozik. Apukám borászattal is foglalkozik hobbiszinten, így kóstolgattam egy-két minőségi dolgot, de egyik sem ízlett túlságosan.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A 7 csillagos metaxa egy középkategóriás borpárlat-fehérbor keverék. Túlzás, hogy a legjobbak közé tartozik, még Magyarországon is.
Mellesleg ezzel még csak egyetlen égetettszesz-típust ismersz a több tucatból. Olyan emberrel én még nem találoztam, akinek tényleg egyáltalán semmilyen alkohol nem ízlett.
Elég lehetetlen is volna, mivel az etanol és a víz teljesen ízetlenek, minden más összetevő pedig változó.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én jelentkeznék. Én általában (90%) sört iszok, és igen az íze miatt. Ha csak beba$zarintani akarnék, akkor nyilván nem is söröznék. A jó pálinka pedig igenis finom. Nem lehet mindenkinek ugyan olyan az ízlése.
(az etilén pedig se nem íztelen, se nem szagtalan...)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én is az ízük miatt iszom az alkoholos italokat:) mi másért?? :))
Más az, hogy nem iszom pálinkát meg egyéb rövideket, elég rémes az ízük. Pálinkával legutóbb akkor gargalizáltam, amikor tüszős mandulagyulladásom volt... :))) oké, ittam is egy picit, de az fertőtlenítés céljából volt, ezeket tényleg nem innám az íze kedvéért.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
én az évek során rájöttem, h nekem nem szabad rövidet inni, mert akkor minidig a wc-ben kötök ki.
sörből ipari mennyiséget meg bírok inni, persze benyomok mint állat, és másnapos is vagyok, de legalább nem hányok. :D
szeretem még a baileyst is, de csak kóstolgatni, abból is megárt a sok.
a bortól meg marha rossz szájízem lesz, szóval nem szeretem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
off:
erről akkor sem vagyok meggyőzve. Az agyonraszűrt prémium orosz vodkákban semmiféle "alkoholízt" nem érzek, hanem az a kevés illat is gabonára emlékeztet. Nem hiszem, hogy kóstoltál már kémiai tisztaságú etanolt (én sem, ki is szeretném próbálni). )A gyógyszertári pl valószínűleg nem az, hiszen ott nincs is erre szükség, oda megfelel a klasszik finomszesz).
ON:
De akárhogy is, egy 40%-os etanololdatnak annyira gyenge az alkoholíze, hogy akármilyen párlatban abból az ízből szó szerint semmit sem érezni. A köztudatban ismert "alkoholíz" bizony az egyéb anyagoktól (pl. kozmaolajoktól) származik.
Ismerek "problémás ivókat", akik rosszul vannak szinte önmagában attól is, ha alkoholt észlelnek, de még nekik is sikerült a kedvükben járni, pl. hagyományos párolt abszinttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!