Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Antibiotikumra lehet alkoholt...

Antibiotikumra lehet alkoholt inni?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy nem érdemes antibiotikumra inni, mert rosszul leszünk tőle, de sokan azt mondják, hogy csak fájdalomcsillapítóra nem szabad. Kérem csak az írjon aki 100%-ra tudja, vagy van tapasztalata :) köszönöm előre is
2011. jún. 3. 13:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem nagyon javasolt. Nézz utána a google-n:

antibiotikus alkohol címszó alatt

2011. jún. 3. 13:59
 2/8 anonim ***** válasza:
bocs: antibiotikum alkohol
2011. jún. 3. 14:00
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megtaláltam a választ :)

a lényeg, hogy mindkettőt a máj bontja le, ezért gyengítheti a gyógyszer hatását az alkohol. Tehát nagy bajom nem lesz tőle.

2011. jún. 3. 14:06
 4/8 anonim ***** válasza:
te hülye fasz, antibiotikumra nehogy igyál már, algopirinre meg ilyen szarokra lehet inni, de antibiotikumra nem
2011. jún. 4. 21:10
 5/8 doboszoli ***** válasza:

Kedves utolsó bunkókám!

Tájékoztatlak, hogy a központi idegrendszerre ható gyógyszerekre (mint az Algopyrin is) legkevésbé ajánlott az alkohol, mert kiszámíthatatlan hatásokat okozhat a kettő kombinációja. Te most mégis ráittál, mi?

2011. jún. 5. 19:29
 6/8 anonim ***** válasza:

a bunkó vagyok

Valóban ittam már algopirinre kb. 2-3 alkalommal, amikor hatalmas buli előtt fájt a fejem. Akkor nem volt bajom tőle, ill. orvostanhallgató ismerős mondta, hogy nem is lesz. Az én ismereteim szerint antibiotikumra sokkal veszélyesebb inni, sőt egyáltalán nem lehet. Persze alapjában hülyeség gyógyszerre inni.

2011. jún. 5. 21:06
 7/8 doboszoli ***** válasza:
Alakul a stílusod.
2011. jún. 6. 05:28
 8/8 anonim ***** válasza:
a faszt:D
2011. jún. 7. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!