Mi adja a finomszesz „acetonszagát”?
Aki szagolt már „igazi kommersz vodkát”, az ismeri. Nem a szűrt gabonaszeszből készült alsó kategóriára gondolok (Kalinka, Royal, King's, bár néha ezeknél is megjelenhet), hanem pl. a tesco gazdaságosra. Milyen anyagok adják pontosan ezt az „illatot”?
Ez biztosan nem az etil-alkohol szaga, mert a komoly vodkáknak (pl Finlandia, Русский стандарт) semmi hasonló nincsen, csak ennél sokkal gyengébb illatuk.
A fínomszesz 96%-os nincs acetonszaga. A belőle készült bármilyen kommersz ital aromát tartalmaz annak a szaga érződik de nem aceton az biztos.A körte ízesítésű likőr pld amilacetátot tartalmaz aromaként az körte ízű és illatú.Mellesleg az illatos körte is amilacetátot tartalmaz. A mandula ízű ital meg benzaldehidet
tartalmaz aromaként. Számtalan ehető vegyület van ami aromaként használatos és a legtöbb a gyümölcsökben is meg van.A kommersz vodkákban is többféle aroma van csak azokban nincs édesítő anyag ezért fínomszesznek lehet venni.
A tesco vodkába NEM TESZNEK semmilyen aromát, mert
1) "összetétel: víz, finomszesz"
2) hülyék lesznek elrontani az ízét, ha nincs neki, akkor egész jó vodkának számítana, bár nem a legjobbnak
3) acetonszagú aroma nincsen:)
Az aceonszag,(technokol szag) vagy a cefrekezelés, vagy a lepárlás helytelen módjából, esetleg mindkettőből adódik.
Mert ugye a hidegen kevert szeszes italoknak is "melegen"
készült szesz az alapja, amit valamilyen(bármilyen) szénhidráttartalmú anyagból főznek. Leginkább a "felejtős" kategóriát képviselik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!