Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A sört meg egyéb italokat...

A sört meg egyéb italokat mért nem töltök műanyag palackokba?

Figyelt kérdés

Az üvegnek sokkal magasabb az előállítási költsége. Ráadásul drága, törékeny.

Emlékszem régen, úgy 20-25 éve még az üdítők és az ásványvíz is rendes üvegben voltak. Ma meg már szinte nincs is hagyományos üveges változat.

A sört, bort mért nem töltik műanyagba?

2011. márc. 30. 12:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Igyál egy pohár műanyag üveges Sopronit vagy Ászokat aztán egy rendes üvegest. Érezhető a különbség.
2011. márc. 30. 12:07
 2/18 A kérdező kommentje:
Még nem ittam olyat, de a műanyag (PET) egy teljesen inert anyag. Csak attól elvileg nem lesz más íze.
2011. márc. 30. 12:18
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát a PET-palackozott Coca-Colának is teljesen más (rosszabb) az íze, mint az üvegesnek. A műanyagpalacktól rosszabb lesz, nem tudom miért, annyira nem értek hozzá, de ezt tapasztaltam.. Inkább töltenék mindet üvegbe megint.
2011. márc. 30. 12:22
 4/18 A kérdező kommentje:

Kólát nem sokat iszok, mert utálom. De lehet, hogy igazad van.

Akkor a kérdés inkább az, hogy tudja-e valaki, mitől lesz rosszabb a műanyagba töltött italok íze, mint az üvegeseké? Engem ez érdekelne. Hiszen elvileg ugyan úgy le van zárva meg minden, a műanyag pedig nem oldódik bele vagy ilyesmi. De akkor mitől?

2011. márc. 30. 12:28
 5/18 A kérdező kommentje:
Most nézem, elírtam a kérdés címét. Töltök = töltik.
2011. márc. 30. 12:30
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Bár az üveg előállítása drágább, de ne feledjük, hogy visszaváltható! A pillepalackok visszaváltása megbukott, az elhasználódás látványosabb volt, karcok, stb...
2011. márc. 30. 12:36
 7/18 anonim ***** válasza:
19%

van műanyagpalackos sör

van műanyag palackos energiaital

van műanyag palackos kóla

nem értem a kérdést...

2011. márc. 30. 12:40
 8/18 anonim ***** válasza:
27%

jah,és egy ideje látom,hogy van műanyag decis pohár,benne tömény,és lefedve alufóliával...

tehát még az is van:)

9/18 anonim ***** válasza:

Németországban majdnem mindegyik pillepalack visszaváltható.

Pl a dobozos sörök is mind de még a Red Bullos fémdoboz is visszaváltható.

Én már láttam Bitburger sört műanyag palackban.

Pedig az jó sör nagyon.

10/18 anonim ***** válasza:

Műanyag palackos bor is van.

Reál üzletben én is láttam már ilyen pici műanyagdobozos alufóliás töményet, ittam is már,de nem ugrik be a neve. Pedig ilyen egyszerű, ismert szó :D

2011. márc. 30. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!