Miből van a 350 ft-os bor? , amit a bevásárlóközpontokban árulnak akcióban?
ipari metilalkohol...ezen beszarok.
a metilalkohol méreg. gondolod, ha egy áruházlánc abból elad napi 20 raklappal, az azt fogyasztók mind kidöglenek (kb 20ezer ember) és ez nem tűnik fel monjduk az ÁNTSZ-nek? gondolkozz el 1 cseppet, mielőtt ilyesmi baromságot leírsz...
"ipari metilalkohol...ezen beszarok. "
Szarjál be!
Amúgy etilalkohol van benne.
Literenként 350 forintért már akár tisztességes bort is lehet készíteni. Természetesen nem új fa hordóban több évig érleltet, de fogyaszthatót.
Egy kiló szőlő mondjuk 80 forint, ez már a "jó"kategória.
Ebből 7 deci kétszer fejtett bor készülhet, tehát az alapanyag költsége valamivel meghaladja a 100 forintot.
Marad 250 a feldolgozásra, az árrésekre. Literenként.
A palackonként 3000-be kerülő nagy nevű pincészetekből kikerült bor, kissé elkiáltott árú.
350-ért simán lehet bort csinálni, bár ilyen árban a palackozott vörösborok legtöbbször elég búbánatosak, a fehér még egyszerűbb eset. (Egyszer vettem akciós bort, az pl már kicsit romlott volt. Azóta inkább eleve olcsót veszek, ha olcsót akarok....)
Egyébként érhet egy bor 3000-et is attól, hogy egyesek túlárazzák a borukat. Csak egyszer ittam olyat, amivel TÉNYLEG elégedett voltam (száraz vörösbor volt) nos az annyiba került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!