Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 7dl bor megegyezik 7 üveg...

7dl bor megegyezik 7 üveg citromos sörrel? Ha igen miért? Ha nem miért nem?

Figyelt kérdés
(ne mondjátok, hogy próbáljam ki :D :P)
2011. febr. 24. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Ki mondta ezt a hülyeséget?

Milyen szempontból?

Miért egyezne meg?

Gólya = Béka...? :D

7 dl bor az 1 üveg, ami kb 12% alkohol tartalom. Ez 0,84 dl alkoholt jelent.

1 üveg sör 5 dl és 5% alkohol tartalmú. Ez 0,25 dl alkoholt jelent. 5 üveg esetén ez a mennyiség 1,75 dl-re nő.

Ez azt jelenti, hogy 7 üveg sörtől később (mert 3,5 liter), de jobban részeg leszel mint 7 dl bortól.

Hogy a citromot miért keverted bele azt nem tudom :D Esetleg Raddlerre gondolsz? Annak 1,4% az alkotol tartalma, tehát 0.07 dl alkohol vagy egy üvegben. 7 üveg raddler esetén ez a szám 0,49 dl-re nő, ami viszont kevesebbet jelent mint egy üveg bor esetén.

A lényeg: Semmi esetben sem egyezik meg.

Legközelebb konkretizálj :D

2011. febr. 24. 17:55
 2/7 Phoney ***** válasza:

A citromot azért "keverte bele", mert elég divatosak ma a "radlerek". Van ilyen a gössernek és a borsodinak is, meg talán még 1-2.

Magyarul 7 üveg citromos sör tényleg sokkal gyengébb, mint 7 dl bor.

2011. febr. 24. 19:15
 3/7 anonim ***** válasza:
nem , de az üvegek oldalán láthatod az alkohol tartalmat ami alapján kiszámolhatod hogy 7 dl borban (9-14%alc) és 7 dl sörben (3-8,3%) mennyi g alkoholt viszel a szervezetedbe. UI: Soha se keverj különböző italokat egymással mert akkor a kevesebb alkohol mennyiség is kiüt mint normál esetben.
2011. febr. 24. 22:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, de csak tőlem is kérdezték és mivel nem tudtam a választ ezért kérdeztem tőletek. Amúgy igen citromos sörre gondoltak, de hogy milyen fajtára azt fogalmam sincs, de valami üvegesre. Azt kérdezték hogy az alkohol tartalom, hogy "adódik össze" és melyikre reagál rosszabbul a szervezet. Tehát a citromos sör ha 7 doboz is akkor is kevesebb (kb 2%os)? Én a "nagy alkoholista" :D arra szavaztam, hogy a sör nyer... Akkor vesztettem :(
2011. febr. 25. 07:27
 5/7 anonim ***** válasza:

A Radler, mint kiszámoltam 0,49 dl alkoholt jelent 7 üveg esetén.

Ha a Gösser citromos sörére gondolsz, az 2%, ami 0,7 dl alkoholt jelent 7 üveg esetén.

A bor 0,84 dl alkohol tartalma mindenféle képpen több, bármilyen citromos sört iszol :)

2011. febr. 25. 14:00
 6/7 anonim ***** válasza:
nem, dehogy.:D
2011. márc. 9. 15:21
 7/7 anonim ***** válasza:

A citromos Tuborg 4.9%-os, míg a sima Tuborg sör csak 4.6%

Van összefüggése nem?

2011. márc. 15. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!