Ittatok már jó magyar sört?
Magyarországon a Dreher az egyetlen, amit én sör néven futtatnék :D
18/L
Soproni
Régen nagyon szerettem a Borostyánt, de amióta felvásárolta a Borsodi jelentősen romlott az íze, és nem csak szerintem... Pedig az valami isteni volt, ráadásul olcsó is volt még akkor (5 éve 100 Ft volt, a Soproni meg 150 ugyanabban a kocsmában - mindkettő üveges)
Szerintem ízlések és pofonok,de akinek a Soproni nem ízlik,az a Heinekent és a Stella Artoist is szarnak tartja,ettől én még nem tartom sznobnak.
Az azonos gyártásról féli igazad van, elég ha a Borsodi által gyártott licensz Spatent felhozzuk példának.Ugyanaz az ihatatlan fémízű,kukoricadarás kotyvalék,mint pl. a Hermann Müller 120 forintos.Holott az eredeti német Spaten a világ egyik legjobbjának számít.Hasonló a helyzet a hazai Hb-val és Löwenbrauval,bár ezek szerintem két fokkal jobban sikerültek.Csak azt nem értem, ez miért jó a német anyamárkának,hogy hazánkban a rosszabb minőséget adják ugyanazon a néven.
Ez olyan,mintha itt is engedéllyel gyárthatnának Porschét,de az anyacég szemet hunyna afölött,hogy hulladékból rakják össze...
"Csak azt nem értem, ez miért jó a német anyamárkának,hogy hazánkban a rosszabb minőséget adják ugyanazon a néven."
Mert ennyibe nézik az átlagos magyar italkultúrát, és mivel fenntartható az üzlet, gondolom igazuk is van. Van 1-2 sajátossága a magyar italpiacnak (az importot is beleértve), ami arra alapszik (és be is válik), hogy az átlagmagyarnak "mindegy, csak ártson". (Kedvencem ezen belül az importált festékes-aromás finomszesz "absinthe" címkével, amit nálunk akár 8e Ft-ért is el lehet adni:D)
Egyébként korábban csak import söröket vettem (persze nem minden nap), de a Soproni bejött, igaz inkább az ízvilága, mint a minősége miatt.
Ittam sok helyen kiváló házi sört, az üvegesek közül a Soproni 1895 jön be nagyon.
Illetve Soproni Sörgyár látogatáson csapoltak egy korsóval helyben, kaptunk hozzá egy szenzációson finom pogácsát, azt tartom életem sörének, pedig ittam néhány jófajta seritalt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!