Mi a világon a legdrágább pia és mennyibe kerül literje?
A világ legértékesebb cognac-ja a Henri IV. Cognac Grande Champagne. Ezt a nedűt 1776 óta készítik, 100 éves érlelés után kerül az ital a számára méltó helyre, azaz a 24 karátos arannyal bevont és 6500 gyémánttal díszített palackjába. A cognac különlegességeihez hozzátartozik még, hogy a mai napig is IV. Henrik egyenesági leszármazottjai készítik.
Ám ennek a sok törődésnek és luxusnak jócskán megkérik az árát, egy palack ebből az italból ugyanis 2 millió amerikai dollárba kerül, ami mai árfolyamon számolva körülbelül 400 millió Forintnak felel meg.
Link hibás elnézést ez a helyes:
Szerintem a gyémánt már annyira belefér.
Azt sem kevés kifizetni, hogy 100 évre előre fektetik be a pénzt, aztán 100 évig tárolják a pincében, meg a közben elpárolgott mennyiség sem olyan kevés, pedig az egyenesen szorozza a költségeket. Ezt mind kifizeted. Mondjuk a kereslet még az előállítási költségnél is bőven feljebb veri az árat, gondolom. Arról nem beszélve, hogy biztosan "velden-márka", tehát egy biz. határig minél drágábban adják, annál nagyobb lesz rá a kereslet.
Tudod, mint az a 100 ezer forintos pezsgőmárka. Bőven nem ér annyit, de a gazdagok ezzel mutatják meg a társaságban, hogy megtehetik.
10:32 Nem tudtam hogy sznob vagyok, de hogy gazdag is, na azt végképp ... ._.
Tudod az íze miatt is lehet inni... sőt akkor minőségi bolti pálinkát is csak a sznob barmok isznak, mert az valamivel drágábban kezdődik, mint a cognac, ha épp érdekel.
Szerintem van ennél drágább pia is csak azt ma már nem készítik.
A hajóroncsokat kutató búvárok találtak már több, mint 500 éves borokat. Ezeknek az értéke talán csak eszmei érték, de ha van áruk akkor biztosan több. Szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!