Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a világon a legdrágább pia...

Mi a világon a legdrágább pia és mennyibe kerül literje?

Figyelt kérdés
ha tudtok, akkor légyszíves linkeljetek képet IS. :)
2011. jan. 26. 21:09
 1/8 anonim ***** válasza:
68%

A világ legértékesebb cognac-ja a Henri IV. Cognac Grande Champagne. Ezt a nedűt 1776 óta készítik, 100 éves érlelés után kerül az ital a számára méltó helyre, azaz a 24 karátos arannyal bevont és 6500 gyémánttal díszített palackjába. A cognac különlegességeihez hozzátartozik még, hogy a mai napig is IV. Henrik egyenesági leszármazottjai készítik.

Ám ennek a sok törődésnek és luxusnak jócskán megkérik az árát, egy palack ebből az italból ugyanis 2 millió amerikai dollárba kerül, ami mai árfolyamon számolva körülbelül 400 millió Forintnak felel meg.

[link]

2011. jan. 26. 21:13
 2/8 anonim ***** válasza:
24%
Úgy tudom egy whisky, és 8,1 millió forintba kerül.
2011. jan. 26. 21:13
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

Link hibás elnézést ez a helyes:

[link]

2011. jan. 26. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:
51%
Az a konyak szerintem azért is kerül annyiba mert az üvegen ott a sok gyémánt meg ilyenek.
2011. jan. 26. 21:41
 5/8 Phoney ***** válasza:
63%

Szerintem a gyémánt már annyira belefér.

Azt sem kevés kifizetni, hogy 100 évre előre fektetik be a pénzt, aztán 100 évig tárolják a pincében, meg a közben elpárolgott mennyiség sem olyan kevés, pedig az egyenesen szorozza a költségeket. Ezt mind kifizeted. Mondjuk a kereslet még az előállítási költségnél is bőven feljebb veri az árat, gondolom. Arról nem beszélve, hogy biztosan "velden-márka", tehát egy biz. határig minél drágábban adják, annál nagyobb lesz rá a kereslet.

Tudod, mint az a 100 ezer forintos pezsgőmárka. Bőven nem ér annyit, de a gazdagok ezzel mutatják meg a társaságban, hogy megtehetik.

2011. jan. 27. 02:13
 6/8 anonim ***** válasza:
63%
az a 2 millió dolláros konyak...na az aztán nem semmi...konyakot amúgy is csak a sznob társaságok férfi tagjai isznak a vacsora utáni szivarozgatáshoz...de nem hiszem,h. 2 millió dolláros konyakot bárki is szürcsölget..sztem. azt még a gazdagok is csak mutatóba veszik...
2011. jan. 27. 10:32
 7/8 Phoney ***** válasza:
58%

10:32 Nem tudtam hogy sznob vagyok, de hogy gazdag is, na azt végképp ... ._.

Tudod az íze miatt is lehet inni... sőt akkor minőségi bolti pálinkát is csak a sznob barmok isznak, mert az valamivel drágábban kezdődik, mint a cognac, ha épp érdekel.

2011. jan. 27. 11:29
 8/8 anonim válasza:

Szerintem van ennél drágább pia is csak azt ma már nem készítik.

A hajóroncsokat kutató búvárok találtak már több, mint 500 éves borokat. Ezeknek az értéke talán csak eszmei érték, de ha van áruk akkor biztosan több. Szerintem :)

2011. jan. 27. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!