Kaptam egy üveg valamit és fogalmam sincs mi ez. Bor lehet vagy talán pezsgő?
Figyelt kérdés
Elég hülye kérdés de nem vagyok vmi nagy alkohol kedvelő.A neve Martini Rossi.11%vol az alkohol tartalom.És a név alá az van írva h Vino Spumante Brut.2009. febr. 4. 14:29
1/19 anonim válasza:
A Martinik általában vermut jellegűek, tehát borpárlatok! Többnyire persze ízesítve, aromásítva vagy ilyesmi, és nem 'szénsavasak'.
/Azonban a 'spumante' viszont elgondolkodtatott, mert az elvileg pezsgőt sejtet :) /
2/19 anonim válasza:
A Martini-nek is van pezsgője. Egyszerű az ellenőrzése: ha pezsgő, akkor pezsgős dugó van benne.
3/19 A kérdező kommentje:
Hát...őszintén???Nem lehet látni a dugóját be van borítva,nem látszik.De ki lehet tapintani az az izét ami rá van tekerve a tetejére.Viszont szénsavat nem lehet benne látni.A boroknak általában parafa dugója van és az nincs "beborítva"nem?
2009. febr. 4. 15:01
4/19 anonim válasza:
Pezsgő lesz az, ha olyan "izé" van a tetején. Drót"izé", ugye? :)
5/19 A kérdező kommentje:
Amúgy egyik ismerősöm is azt mondta h szerinte pezsgő csak megromlott és azért nincs benne szénsav :)
De én úgy tudom h az alkohol nem romlik meg ha le van zárva gyárilag.Esetleg csak érik.Nem?
2009. febr. 4. 15:04
6/19 A kérdező kommentje:
Jaja,drótizé :D
2009. febr. 4. 15:06
7/19 anonim válasza:
a martini fincsi, kóstold meg... ;)
8/19 anonim válasza:
Bármilyen felbontatlan pezsgőt ha megrázol, akkor minimálisan mozognak benne "buborékok", abszolút nem úgy, mintha kiöntenéd pohárba.
Ha van rajta drótizé, akkor az pezsgő. Nem is akármilyen. Nekem a Martini-pezsgő a kedvencem.
9/19 anonim válasza:
Nem romlik meg! Én egyszer egy tíz éve bontatlan pezsgőt ittam, hát az élmény volt.... Méz ízű, sűrű, mennyei nyammmm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!